Vloeren

Informatie over kurkvloeren

Geschreven door admin

Kurkvloeren beschikken over dusdanige eigenschappen dat deze het comfort van vloerbedekking geven en de kwaliteit is te vergelijken met die van houten vloeren.

De keuze voor een kurkvloer

Kurkvloeren worden vervaardig uit kurk zoals de naam al doet vermoeden en het materiaal is oorspronkelijk afkomstig van de bekende kurkeik. Een vloer heeft daardoor ook een zeer natuurlijke uitstraling en dat geeft weer een warme sfeer in bijvoorbeeld de huiskamer. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en het is inmiddels al niet meer zo dat er alleen voor de natuurlijke kleur kan worden gekozen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om alle mogelijke kleuren toe te passen, zodat de persoonlijke wensen met de voorkeur voor een bepaalde kleur probleemloos gerealiseerd kunnen worden.

Isolatie, onderhoud en veerkracht

  • Eén van de zeer bijzondere kenmerken is de veerkrachtigheid van de kurkvloer. Het voelt dan ook erg prettig aan.
  • Een andere bekende eigenschap van kurkvloeren is dat ze erg isolerend werken en dan niet alleen met betrekking tot de warmte, maar ook met betrekking tot het geluid. Koude voeten zullen dan ook tot de verleden tijd behoren. De structuur is zo samengesteld dat de opgenomen warmte ook wordt vastgehouden.
  • Een ander voorbeeld is dat ze zeer duurzaam en sterk zijn en dus lang meegaan. Bovendien kunnen ze wel tegen een stootje.
  • Een ander bijkomend voordeel is dat door de aangebrachte laklagen vuil en vocht weinig tot geen kans maken om door te dringen.
  • Een kurkvloer vergt dan ook weinig tot geen onderhoud en is eenvoudig schoon te houden door te zuigen en met een niet al te natte doek na te dweilen.
  • Het voordeel is dat deze in principe gelegd kunnen worden op elke ondergrond met als enige voorwaarde dat deze vlak is of vlak wordt gemaakt om tot een optimaal resultaat te kunnen komen.