Interieur

Meubelafwerking: Tips, trends en verzorging 

Geschreven door admin

Meer dan ooit is het van essentieel belang dat professionals hun klanten een onderscheidend vermogen bieden. De concurrentie op alle gebieden van de markt houdt immers niet op met groeien. In de meubelsector is de situatie niet anders!

Als we het hebben over het afwerken van meubels, maken de details het verschil. Daarom moeten uw producten niet alleen kwaliteit en schoonheid bieden, maar ook de afwerkingen krijgen die momenteel in opmars zijn.

De afwerking van meubels kan immers een verschil maken in de inrichting van een kamer of kantoor, met een speciale touch die het item in kwestie de perfecte keuze maakt voor de consument, afhankelijk van zijn stijl en persoonlijkheid.

Maar wat zoeken de klanten en meubelzaken tegenwoordig? En hoe kunt u deze afwerkingen aanhouden tot uw producten? Het is wat we op de post van vandaag laten zien! Dus, lees verder, houd onze tips in de gaten en verover uw publiek voor eens en altijd!

PVC-randen

Een van de belangrijkste trends op het gebied van meubelafwerking zijn de PVC-randtapes, die verfijning brengen in het object. Omdat de linten verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, dessins, texturen en glansglans, kunt u gedurfde en zeer gedifferentieerde meubels maken.

Kies voor modellen met randlinten van 1 mm of 2 mm. Ze kunnen gebruikt worden als afwerking voor woonkamer, slaapkamer, keuken en zelfs badkamermeubilair. Naast de unieke creativiteit en stijl biedt de trend ook een uitstekende kosten-batenverhouding.

Een ander groot voordeel van PVC randen is dat ze zeer gemakkelijk te hanteren en aan te brengen zijn, wat een mooie en duurzame afwerking van de meubels oplevert.

Bestand materiaal

Net als randtapes zijn resistente materialen momenteel zeer gewild voor de afwerking van meubels. Dit levert immers besparingen en kwaliteit op voor de klant, die zijn meubels jarenlang zal kunnen gebruiken.

Bij de keuze van de consument voor zijn meubels is duurzaamheid steeds belangrijker geworden dan schoonheid. Op deze manier kunt u uw producten waarderen door te investeren in een zorgvuldige en hoogwaardige afwerking.

Meubels afwerken met Try laex

Rustiek meubilair is een andere sterke designtrend. Voor producten van deze stijl is de vernis Try laex meubellak een uitstekende bondgenoot, omdat de afwerking met dit materiaal zorgt voor glans, duurzaamheid en veel schoonheid van de meubels – vooral van de meubels die vaak worden gebruikt, zoals de eettafel.

Over het algemeen krijgen houten meubelen, wanneer ze gelakt worden, een zeer interessant en gewenst effect van de klanten. De producten kunnen ook gecoat worden met een eigen vernis, wat een soortgelijk effect geeft.

Schijnbare afwerking

Ken je die perfecte afwerking die de meubels glad en uniform maakt? De huidige ontwerptrends nemen steeds meer afstand van dit idee.

Klanten en winkels willen vandaag de dag andere, unieke en stijlvolle meubels. Om dit te doen, zijn schijnbare afwerkingen een optie geworden. Stenen, graniet en lichte houtsoorten behoren tot de meest interessante materialen om deze moderne afwerking te krijgen.

Methacrylaat

Methacrylaat zorgt voor een glanzende afwerking van de meubels. Voorzien van een glazen uiterlijk, het materiaal is gemakkelijk schoon te maken en te polijsten, en geeft geen vlekken of kleurverlies.

Het kan de kleur van de rest van het meubilair volgen, waardoor het zijn kwaliteiten op een discrete manier brengt, of gebruikt worden in zijn transparante versie voor scheidingswanden en interne laden. Het resultaat zal ongelooflijk zijn!