Interieur Uncategorized

Met deze vier tips gaat jouw raamdecoratie langer mee

 

Raamdecoratie is een investering voor je woning. Dat is begrijpelijk, want gemiddeld genomen gaat je raamdecoratie 10 jaar mee. De raamdecoratie is je geld dubbel en dwars waard. Hoe zorg je ervoor dat je raamdecoratie zo lang mogelijk meegaat? In dit blog delen we vier belangrijke tips.

Tip 1: Maak je raamdecoratie met beleid schoon

Je raamdecoratie regelmatig reinigen is belangrijk om de raamdecoratie mooi te houden. Als de tijd aanbreekt om je raamdecoratie schoon te maken is het van groot belang dat het op de goede manier doet. Je raamdecoratie schoonmaken met een agressief schoonmaakmiddel en een grove spons of doek is not done. Het agressieve schoonmaakmiddel kan de coating van de (houten) lamellen kapot maken. Bij shutters raden we je bijvoorbeeld aan om de lamellen met een lichtvochtige en lauwwarme doek af te nemen.

Wil je weten hoe je jouw raamdecoratie op een goede wijze schoonmaakt? Bekijk altijd de schoonmaakinstructies van je raamdecoratie of vraag advies aan de winkel waar je de raamdecoratie hebt aangeschaft.

Tip 2: Gebruik de raamdecoratie op de juiste manier

Het is een voordehand liggende tip, maar zeker niet onbelangrijk. De levensduur van je raamdecoratie heeft alles te maken met de manier waarop de raamdecoratie wordt bediend. Hoe voorzichtig ben je bij het bewegen of ophalen van de raamdecoratie?

Neem als voorbeeld de houten jaloezie. Bij grote afmetingen worden de jaloezieën door de echte houten latten zwaar. We raden het dan ook af om ze dagelijks op te trekken. Doe je dit wel, dan kan het systeem en de bedieningskoorden van de jaloezieën sneller slijten. Wil je raamdecoratie aanschaffen die je dagelijks naar boven en beneden kunt bedienen, dan is het beter om te kiezen voor een andere type raamdecoratie.

Bij gordijnen is het goed om de gordijnen door middel van de bedieningsstok opzij te trekken. De garen waarmee het gordijn is afgewerkt kunnen bij veelvuldig gebruik losraken, wanneer je de gordijnen vaak met de hand bediend.

 

Tip 3: Kies raamdecoratie die past bij de ruimte

Bij verschillende ruimtes passen verschillende raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan een badkamer. Voor een badkamer kun je beter aluminium jaloezieën bestellen en rolgordijnen achterwege laten. Rolgordijnen met een normale katoenen stof kunnen slechter tegen vocht met als gevolg dat de stof kan gaan schimmelen.

Naast vocht heeft warmte ook invloed op je raamdecoratie. Wanneer de zon in de zomer veel uurtjes op je gordijnen schijnt, kan de stof van je gordijnen verkleuren wanneer je ze niet voert. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door wat extra maatregelen te treffen. Vraag altijd in de winkel of de raamdecoratie die je voor ogen hebt geschikt is voor de ruimte en toepassing.

Tip 4: Zorg voor een goede montage

Een goede montage van je raamdecoratie is essentieel. Zware gordijnen ophangen aan een gipsplafond is geen succes. De kans is aanwezig dat de roede bij een zwak plafond losraakt met alle gevolgen van dien. Bevestig de raamdecoratie op de juiste manier en zorg dat het systeem stevig bevestigd is. Ben je iemand die bekend staat om zijn twee linkerhanden? Dan is het aan te raden om te kiezen voor de meet- en montageservice. Professionele monteurs nemen het werk voor je uit handen en zorgen dat de raamdecoratie er keurig en stevig bijhangt.

Wil je graag persoonlijk advies over raamdecoratie waar je jarenlang van kunt genieten? Vraag advies aan de productspecialisten van INHUIS Plaza. Start de chat of bezoek één van onze showrooms.