Ramen en deuren

Meer lichtinval? Kies de juiste kozijnen en deuren

Geschreven door admin

Vaak is de reden voor een aanbouw meer ruimte en een betere lichtinval. Voor een goede lichtinval zijn de keuze voor de juiste kozijnen en deuren erg belangrijk. Helaas wordt hier vaak te weinig aandacht aan besteed waardoor het licht niet optimaal benut wordt. Lees hieronder de mogelijkheden voor het creëren van meer lichtinval bij een aanbouw.

Schuifpuien en tuindeuren

Kies je voor een aanbouw van de keuken of woonkamer naar je eigen achtertuin? Dan zijn tuindeuren of schuifpuien onmisbaar. De grote ramen in de deuren laten ontzettend veel licht naar binnen vallen. Bovendien stap je zo vanuit je woning je eigen stukje natuur binnen. Dit geeft een heerlijk vakantiegevoel.

Kunststof kozijnen

Laat je nieuwe kozijnen plaatsen? Investeer dan in kunststof kozijnen in plaats van houten. Hoewel er vaak gezegd wordt dat houten kozijnen meer karakter geven aan een huis, zijn kunststof kozijnen een veel betere investering. De isolatie is namelijk beter, het materiaal is onderhoudsarm en de kozijnen zorgen voor een betere veiligheid. Bovendien kun je kunststof kozijnen voortaan in oneindig veel kleuren, soorten en maten verkrijgen. Hierdoor past het altijd bij jouw woonsituatie.

Alternatieve aanbouw

Is een aanbouw een te grote investering of vind je dat teveel gedoe? Dan is het laten plaatsen van een veranda een uitstekend alternatief. Het is eigenlijk een verlengstuk van je woonkamer. Het mooie aan een veranda is dat het bijna volledig uit glas bestaat. Hierdoor creëer je ontzettend veel licht in deze ruimte en kun je er het hele jaar door genieten. En niet onbelangrijk, een veranda geeft een mooie nieuwe uitstraling aan je woning.

Waar vind je de juiste deuren en kozijnen?

Zoals al eerder aangegeven is de keuze van deuren en kozijnen bij een aanbouw ontzettend belangrijk. Verdiep je daarom goed in de mogelijkheden voordat je tot een keuze over gaat. Bedenk wat je wensen zijn met betrekking tot de aanbouw en laat je vervolgens goed informeren. Een partij die je goed kan helpen bij jouw aanbouw is Horsten Kozijnen. Met hun kennis en ervaring zijn zij in staat om een geweldige oplossing te vinden voor jouw woonwensen en geniet jij nog jarenlang van het extra leefgemak. Wat wil je nog meer?