Verbouwen

Mancave bouwen of verbouwen?

King of the world

Droom je wel eens van een plaats waar je volledig jezelf kan zijn. Een plaats waar jij de regels hebt geschreven en iedereen zich aan jouw wetten houdt. Laten we het niet onder stoelen of banken steken, je ware ik komt boven in het land waar jij koning bent. Vele mannen dromen dan ook van hun eigen mancave.

Start met een strak plan

Het eerste doel is iedereen bij jou thuis overhalen dat een mancave een goed idee is. Op het ogenblik dat iedereen akkoord gaat, ga je op zoek naar een geschikte ruimte. Start met een strak plan. Waar moet de mancave voor dienen, welke voorzieningen wil je in de cave en hoeveel mag dit alles kosten? Denk daarbij in de eerste plaats aan de nutsvoorzieningen: elektrische leidingen, waterleiding en afvoerbuizen maar ook internet- T.V- en gasaansluiting. Een mancave met douche, toilet of keuken creëren zonder water of afvoerbuizen lukt niet. Alle elektrische apparaten krijgen best een afzonderlijk stopcontact. Een oven, koelkast en koffiezet aansluiten op één stopcontact is geen goed idee. Je kan geen Champions league wedstrijd kijken zonder T.V. aansluiting. Ook een internetaansluiting is handig, je draadloos internet geraakt misschien niet op zolder of in de kelder. Maak op voorhand een lijst van alle elektrische apparaten die in je cave komen. Als je de mancave ook als slaapkamer gaat gebruiken voorzie dan ook de nodige ventilatiemogelijkheden. Een deur die uitgeeft naar buiten is een meerwaarde, zo dienen niet al je vrienden aan de voordeur aan te bellen.

Open visie

Een mancave kan zorgen voor geluidsoverlast. Isoleren met geluiddempend isolatiemateriaal is zeker aangewezen. Je wilt niet dat je kinderen je horen tot in hun slaapkamer. Vind je geen geschikte ruimte in je huis, denk dan een beetje ruimer. Je schuur of tuinhuis zou wel eens de perfecte locatie kunnen zijn. Ideaal is dat je bij de bouw of verbouwing van je huis al een extra kamer voorziet die volledig ingedeeld kan worden naar jouw wensen.

En daar zijn de mannen

Als je plan tot in de puntjes is uitgevoerd kan het inrichten beginnen. Die pooltafel past perfect, het bier staat koud en de pizza is net klaar. Laat de mannen maar komen voor dat avondje voetbal en poker. Enjoy.