Verbouwen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de Bouw

Geschreven door admin

Tegenwoordig is maatschappelijk verantwoord ondernemen een term die erg bekend is in de zakelijke wereld. Echter wordt dit nog niet overal optimaal toegepast. MVO staat direct in verband met de marketing van je bedrijf, dus dit is verstandig om toe te passen in je communicatiestrategie.

Binnen de bouw is het bijvoorbeeld ook mogelijk om voor duurzame gipsplaten te kiezen. Daarnaast is het een goede keuze om voor duurzaam hout te kiezen. Hierbij wordt er namelijk niet alleen maar gekeken naar de herkomst van het hout, maar ook hoe lang het hout mee gaat. Binnen de bouwsector zijn er veel verschillende bedrijven die duurzame gipsplaten en hout leveren.

Als bedrijf zijnde is het altijd fijn om iets terug te doen voor een beter milieu, maar beter is het wanneer dit ook nog eens geld oplevert. Zo staat je duurzaamheidsstrategie direct in verband met de marketing van je bedrijf en kan je duurzaamheid ook gemakkelijk verwerken in je communicatiestrategie. Daarnaast zijn er ook veel prijzen te winnen met een goede duurzaamheidsstrategie. Een voorbeeld hiervan is de Lean & Green Award en de duurzaam bouwen Award. Dit kan je bedrijf veel positieve promotie opleveren. De Lean & Green award wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf dat zich het meeste heeft ingezet om het logistieke proces duurzamer te maken.

Verder denken dan vandaag

In de nabije toekomst zal transport over water richting Amsterdam de toekomst hebben. Dit komt omdat er binnen een aantal jaar een tekort zal zijn aan vrachtwagenchauffeurs. De komende jaren zijn 50.000 nieuwe chauffeurs nodig om dit tekort op te vullen. In de hele logistieke sector gaat het waarschijnlijk om nog meer banen.

Naast vervoer over de weg kan je ook naar andere oplossingen kijken, zoals vervoer over water. Van Keulen probeert voor veel binnenstedelijke projecten de levering via de grachten en binnenvaart te doen. Dit zorgt ervoor dat er minder vrachtwagens op de weg en in de binnenstad zijn.

Groene oplossingen vinden voor je bedrijf is niet moeilijk! Duurzaamheid kan al beginnen door alleen groene stroom te gebruiken binnen het bedrijf.