Verbouwen

Let op deze zaken bij het veranderen van woning

Geschreven door admin

Heb je een nieuwe woning gevonden? Krijg je binnenkort de sleutel? Dan kan de volgende stap beginnen: het verhuizen. Bij een verhuizing komt een hele hoop kijken. Niet alleen moeten je meubels en je spullen naar je nieuwe woning, maar ook moet je een hoop zaken regelen. Daarom is het verstandig om een checklist bij te houden om het gehele proces in goede banen te leiden. Waar moet je precies op letten bij het veranderen van woning?

Praktische zaken regelen

Er zijn een groot aantal instanties waar je jouw adres hebt doorgegeven. Bij een verhuizing is het ook belangrijk dat je een adreswijziging aangeeft. Denk hierbij aan kranten, tijdschriften, energieleveranciers, verenigingen, scholen, banken en nog veel meer. Zorg er daarnaast voor dat je misschien een nieuwe huisarts of tandarts kiest in je nieuwe regio.
Als je gaat verhuizen is het ook het ideale moment om misschien een nieuwe provider voor je tv en internet te kiezen. Misschien is er wel een veel voordeligere optie.

Aanpassen van je verzekeringen

Ook zul je de adreswijziging moeten doorgeven aan je verzekeringsmaatschappij. Check hierbij meteen of je je verzekering moet aanpassen. De inboedelverzekering opnieuw checken is bijvoorbeeld een van de verzekeringen waar je rekening mee dient te houden. Andere verzekeringen zijn bijvoorbeeld de opstalverzekering, autoverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Bij een verhuizing kan overstappen naar een andere maatschappij soms voordelig uitpakken.

Afbeelding: https://pixabay.com/nl/photos/geld-home-munt-investeringen-2724248/

De verhuizing uitbesteden of zelf doen

Naast een hoop administratieve zaken is het grootste onderdeel van de verhuizing toch het verhuizen van alle spullen. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar het uitbesteden van een verhuizing kan je veel werk uit handen nemen. Verhuizen met een verhuizer is natuurlijk een stuk duurder, maar de prijzen tussen bedrijven verschillen vaak enorm. Vergelijk de verschillende organisaties daarom online en vraag offertes aan om de beste deal te vinden en om te bepalen of je het zelf doet of de verhuizing uitbesteedt.

Wat moet je weten van je nieuwe woning?

Om de verhuizing in goede banen te leiden, moet je ook een aantal zaken van je nieuwe woning weten. Meet bijvoorbeeld alle kamers en ruimtes op zodat je weet of je meubels ook zullen passen. Bekijk goed of je een nieuwe keuken wilt plaatsen of misschien je badkamer wilt renoveren. Daarnaast wil je misschien ook een nieuw interieur en een aantal nieuwe meubels. Bedenk van te voren goed wat voor stijl en uitstraling je wilt en wat je budget is. Daarna kun je een hoop inspiratie opdoen en bijvoorbeeld vloeren, verf, meubilair, lampen en gordijnen gaan uitzoeken.

Heb jij geen zin om handmatig te gaan verven? Dan is het kopen van een verfspuit zeker aan te raden. Met een verfspuit gaat het verven een stuk eenvoudiger en hoef je niet urenlang met je hand bewegingen te maken