Loodgieter Verbouwen

Lekkage tijdens de verbouwing, wat nu?

leiding lekkage
Geschreven door admin

Helaas kan het gebeuren dat er tijdens het uitvoeren van een verbouwing een lekkage optreedt. Maar wat kunt u dan het beste doen?

Wat is de oorzaak van de lekkage?

Uiteraard is het in de eerste plaats belangrijk om uit te zoeken wat de oorzaak van de lekkage is geweest. Is het dak lek? Dan vereist dat hele andere stappen dan wanneer u de waterleiding hebt geraakt met boren. Vaak is direct al duidelijk wat er gebeurd is en kost dit onderzoek niet zo heel erg veel tijd.

Stop de lekkage

Ten tweede is het belangrijk om de lekkage te stoppen en daarmee schade te voorkomen. Hebt u een waterleiding geraakt, draai dan de hoofdkraan dicht. Is het dak lek geraakt, kijk dan of u tijdelijk een reparatie kunt doorvoeren of zet in ieder geval potjes, emmers en pannen klaar om het lekkende water op te vangen.

De aannemer of uzelf?

Is de fout ontstaan door toedoen van een aannemer? Laat dan de aannemer zo snel mogelijk weten dat er een lekkage is ontstaan en ga niet zelf repareren. De aannemer moet de boel oplossen en de schade vergoeden. Weigert de aannemer dat, schakel dan rechtsbijstand in. Maar misschien is de schade wel door uw eigen toedoen ontstaan. U kunt de schade dan uiteraard niet op een aannemer verhalen en zult zelf de problemen moeten oplossen. In sommige gevallen zal een inboedel- of opstalverzekering de kosten voor u kunnen vergoeden. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met de verzekeraar.

Voorkomen is beter dan genezen

Uiteraard is ook hier voorkomen een stuk beter dan genezen. Probeer tijdig uit te vinden hoe leidingen en kabels precies door muren en plafonds lopen, zodat u die niet raakt tijdens een verbouwing. Ook kunt u er voor kiezen om een aannemer in te schakelen, dan hebt u in ieder geval de garantie dat alles op de juiste wijze geschiedt.