Loodgieter

Lekkage in huis? 3 manieren om het op te lossen!

Een lekkage in huis kan vergaande consequenties hebben. Denk bijvoorbeeld aan een ondergelopen kelder, waterschade aan houten constructies, muren of vloeren in huis, enzovoorts. Deze schade is vaak maar lastig te herstellen, waardoor een professionele oplossing voor de lekkage wenselijk is. In dit artikel beschrijven we drie mogelijkheden om een lekkage op te lossen. Hoe los jij een lekkage normaliter op?

Tip 1: maak gebruik van een dompelpomp

Om een ondergelopen kelder leeg te pompen, kan het slim zijn om een zeer handige dompelpomp te gebruiken. Het is vaak erg arbeidsintensief om een ondergelopen kelder zelf leeg te halen met emmers en teiltjes. Er zijn op internet verschillende webwinkels te vinden, die deze dompelpompen aanbieden. Het is raadzaam om hierbij goed te letten op het type pomp wat je aanschaft. Zo is het handig als de pomp ook in combinatie met vuil water gebruikt kan worden.

Tip 2: bevestig een stukje rubber rond een leiding

Een lekkende leiding kan verholpen worden, door hier een stukje rubber omheen te binden met stevig touw of tape. Het rubber kan eventueel ook vervangen worden door een stukje hard plastic. Denk aan de deksel van een boterkuipje, welke je om de leiding kunt binden. Let wel, dit is enkel een tijdelijke oplossing! Voor een definitieve oplossing zal de leiding vervangen moeten worden.

Tip 3: schakel een spoedloodgieter in

Wanneer de bron van een lekkage niet direct te vinden is, kan het verstandig zijn om de lekkage door een spoedloodgieter op te laten lossen. Spoedloodgieters zijn vaak niet alleen overdag, maar ook in de avond en nacht te bereiken. Zo kan een lekkage direct verholpen worden, waarmee de kans op een verdere waterschade aan je woning afneemt. Het inschakelen van een loodgieter is bijvoorbeeld noodzakelijk als een leiding tussen twee muren geraakt is bij boorwerkzaamheden.