Verbouwen

3 tips voor de slimme bouwer

Geschreven door admin

Een slimme bouwer is goed voorbereid

Ga je binnenkort verbouwen, aanbouwen of uitbouwen? Dan maak je uiteraard van tevoren een goed plan. Want zo zorg je er natuurlijk voor dat je niets mist en optimaal kunt genieten van je nog luxere huis. Wij helpen je graag met een aantal slimme trucs om niets te vergeten en het beste uit je huis te halen.

Tip 1: vergeet de rest van je huis niet!

Wanneer je gaat aanbouwen of uitbouwen dan kan dat op verschillende manieren. En wanneer je bijvoorbeeld met stenen achter je huis wilt uitbouwen, zorg dan meteen voor goede isolatie in je nieuwe muren. Want goede isolatie houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten. Maar let op, want wanneer de rest van je huis niet goed geïsoleerd is. Dan gaat je aanbouw hier niet van profiteren. Neem daarom meteen je bestaande muren mee in het proces, of laat in dezelfde tijd een gespecialiseerd bedrijf spouwmuurisolatie aanbrengen. Dan heb je meteen alles goed geregeld, rommel heb je op zo’n dag toch en de overlast voor de buren is ook maar 1 dag. Daarnaast profiteer je direct na het aanbrengen van een lager gasverbruik en daarmee verlaag je weer je energierekening. Zo verdien je je investering in 3 jaar terug. Palletcentrale doet bijvoorbeeld aan pallet inkoop, dus hier kan je je overtollige pallets kwijt.

Tip 2: ben efficiënt met je tijd

Je moet je dak repareren als de zon schijnt. Een mooi gezegde en ook waar. Nu gaat het in dit voorbeeld niet specifiek over je dak, maar over het plannen van je verbouwing en het meenemen van kleine klusjes die je niet wil vergeten. Daar profiteer je later namelijk flink van. Als je toch bezig bent en het is goed weer, maak dan meteen even je goot schoon. Dat is vaak in een kwartiertje gebeurt en dan voorkom je problemen in de koudere maanden wanneer de regen met bakken uit de hemel komt. Repareer ook meteen kleine probleempjes, zoals gaatjes die gedicht moeten worden. Als je dit namelijk niet doet, kan je in de zomer weer meer last van wespen krijgen. Die zoeken donkere koele plekken op om hun nestjes in te bouwen.

Tip 3: problemen snel opgelost

Verbouw je zelf en kom je een probleempje tegen. Check dan even Youtube of er geen uitleg filmpje is die je snel op weg helpt. Heel veel klussers en specialisten hebben inmiddels tienduizenden filmpjes online gezet om veel voorkomende problemen snel te verhelpen. Zo raak je minder gefrustreerd en heb je meteen een voorbeeld van hoe je het probleem op kan lossen. Snel, gratis en met voldoening, want je hebt het toch maar mooi zelf opgelost.
Los van deze tips, willen we je mee geven. Hou de moed erin, goede zin en help elkaar. Samen kom je namelijk veel verder.