Groen wonen

Leefkamer uitbreiden

Geschreven door admin

Een woonkamer of woonkeuken is vaak een ruimte in huis waar we het meeste vertoeven. Een lekker plekje waar je even bij kan komen van een hectische dag. Er is dan ook een nieuwe trend ontstaan om nog meer ruimte te creëren: het verlengen van je woonkamer. Dit is namelijk makkelijk te doen door de tuin bij de woonkamer te betrekken. Lees gauw verder voor drie opties om uit te breiden.

Overkapping

Door een overkapping aan de achterkant van je huis te plaatsen kan de woonkamer worden uitgebreid. Door dezelfde stijl en meubelen te gebruiken in de overkapping zal de sfeer van de woonkamer worden behouden. Om nog meer gezelligheid te creëren is een houtkachel een echte aanrader. Naast gezelligheid zorgt deze kachel er ook voor dat je zo lang mogelijk kan blijven genieten van deze ruimte.

Tuinhuisje

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een overkapping te plaatsen, maar dan is het ook een optie om een tuinhuisje te plaatsen. Ook je tuinhuis kun je inrichten als extra leefruimte, waar je lekker gaat zitten als je vrienden of familie over de vloer komen. Dit zal zorgen voor een soort vakantiegevoel, én dat gewoon in je eigen tuin!

Kapschuur

Wel eens van een kapschuur gehoord? Vroeger werd de kapschuur gebruikt op boerenbedrijven om hooi of vee te beschermen tegen regen en wind, maar tegenwoordig worden ze omgetoverd tot een extra buitenverblijf met een landelijk tintje. Hierdoor is het mogelijk om het hele jaar buiten te zijn, ’s zomers een lekker schaduwplekje en in de winter kan je je heerlijk terugtrekken in een windstil plekje.