Verlichting

LED panelen voor in woningen en bedrijfspanden

Geschreven door admin

Momenteel is er een trend gaande, waarbij LED verlichting steeds populairder wordt. Zowel in particuliere woningen, als ook in bedrijfspanden stappen steeds meer mensen over naar deze duurzame vorm van verlichting. Wist u bijvoorbeeld al, dat het met LED panelen mogelijk is om tot wel 70% aan energie te besparen ten opzichte van een TL-buis? Ook met LED inbouwspots kunt u veel geld besparen, als u de conventionele gloei- en halogeenlampen vervangt. Niet alleen zult u dit jaarlijks merken op uw energierekening, ook draagt u op deze manier bij aan een vermindering van de klimaatverandering. Kortom, de keuze voor LED verlichting is een keuze voor de toekomst! Hoewel de investering in LED verlichting vooraf redelijk groot kan zijn, zult u deze investering op termijn eenvoudig terugverdienen.

Waar in huis of waar in uw bedrijfspand kunt u LED verlichting, en in het bijzonder LED panelen, goed gebruiken? Wilt u bijvoorbeeld een gezelligere sfeer in uw badkamer of gang? Of zoekt u voor de werkvloer een natuurlijkere vorm van verlichting, dan de conventionele TL-buizen?

Voordelen aan het gebruik van LED panelen

Het gebruik van LED panelen in particuliere woningen en bedrijfspanden heeft een aantal interessante voordelen. Wist u bijvoorbeeld dat LED panelen nauwelijks warmte uitstralen in de omgeving van een dergelijk paneel? Dit geldt vanzelfsprekend ook voor de LED inbouwspots of strips, die tegenwoordig op de markt voor LED verlichting verkrijgbaar zijn. Doordat de ronde LED panelen niet warm worden neemt de kans op een brand in huis of in uw bedrijfspand af. Kortom, een win-win situatie!

Buiten het feit dat de LED panelen geen warmte uitstralen, zijn ze een stuk energiezuiniger. Zoals in de inleiding van dit artikel al werd aangehaald, kunt u met LED panelen tot wel 70% op de energiekosten besparen ten opzichte van het gebruik van TL buizen. Zo zult u de investering in deze duurzame vorm van verlichting al binnen enkele jaren terugverdiend hebben. Tot slot gaan LED panelen veel langer mee dan TL buizen. Een LED lamp heeft over het algemeen de capaciteit om tien jaar mee te gaan, als u deze acht uur per dag aan zou hebben staan. Dit is vanzelfsprekend veel langer, dan de gloei- en halogeenlampen doorgaans meegaan.

Meer sfeer in ruimtes met LED panelen

LED panelen zijn niet alleen een stuk duurzamer en milieuvriendelijker, ook kunnen LED panelen voor meer sfeer in uw woning of bedrijfspand zorgen. Gebruik de LED panelen bijvoorbeeld in uw hal of gang, waar de panelen voor een natuurlijke vorm van verlichting zullen zorgen. Het lijkt hierdoor alsof u een raam met mat glas in uw plafond heeft, waar het zonlicht doorheen straalt. Sommige LED panelen bieden zelfs de mogelijkheid om de kleur van het paneel aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor een rode of groene kleur verlichting in uw gang, voor een sfeervol effect.

Het gebruik van LED panelen in een gang is vanzelfsprekend slechts een van de vele mogelijkheden, die de LED panelen u bieden. U kunt de LED panelen ook in een badkamer of op de werkvloer inzetten!