Verbouwen

Klussen in de slaapkamer

Geschreven door admin

Eens in de zoveel jaar is je slaapkamer toe aan een verbouwing. Dit kan een grote verbouwing zijn waarbij je een muur doorbreekt en de slaapkamer uitbreid, of juist een kleine waarbij de muren een nieuw laagje verf krijgen en u bijvoorbeeld een nieuw plankje ophangt. Het maakt niet uit wat voor verbouwing, het is altijd goed om wat tips te lezen over hoe u met kleine veranderingen grote verschillen kunt maken. In dit artikel zetten we een aantal tips voor je op een rijtje, die je kunnen helpen bij de verbouwing van je slaapkamer!

Slaapkamer uitbreiden

Wanneer u een grotere slaapkamer wilt, kunt u dit op een aantal manieren bereiken. U kunt een nieuw huis kopen met een grotere slaapkamer, maar dat kost nogal veel geld. U kunt een stukje aan uw huis laten aanbouwen, of u kunt twee bestaande kamers samenvoegen tot één. De meest eenvoudige optie is het doorbreken van een muur tussen twee kamers. Op die manier hoef je alleen de muur af te breken om een grotere ruimte te creëren. Als je dit gaat doen, check dan van te voren wel hoe de bedrading en de leidingen in je huis lopen, zodat alle kranen en netwerken blijven functioneren.

Kleine veranderingen zorgen voor grote verschillen

Je kan het ook minder drastisch aanpakken en met wat kleine aanpassingen het interieur van de slaapkamer een hele andere sfeer geven. Op Bedden.nl vind je een breed aanbod met allerlei producten die de slaapkamer een vernieuwde look kunnen geven. Je kan bijvoorbeeld een grote verandering maken door een nieuwe boxspring in de kamer te zetten, maar je kan ook alleen al door het veranderen van de dekbedovertrek een groot verschil maken. Naast deze materialen kan een likje verf of een nieuw behang ook een wereld van verschil maken. Wanneer u kiest om de slaapkamer te verven, zorg dan dat u dit ’s ochtends doet en met de deur en het raam open, zodat de slaapkamer door kan luchten. Op die manier droogt de verf sneller, maar zal de geur ook beter te hanteren zijn wanneer u die avond weer in uw kamer gaat slapen.