Aanleg Verbouwen

Klic melding via Klic-App: Dit moet je weten voor je gaat graven in je tuin

Geschreven door admin

In de zomer brengen we graag veel tijd door in onze tuin, en dit seizoen is dan ook de periode waarin veel mensen besluiten dat alles grondig op de schop moet. Een mooie vijver aanleggen, een groot tuinhuis neerzetten of misschien zelfs een zwembad laten plaatsen… Er zijn zoveel manieren waarop je jouw tuin een flinke upgrade kunt geven. Voordat je begint, is het belangrijk om stil te staan bij de precieze werkzaamheden die je gaat verrichten. Komen er machinale graafwerkzaamheden kijken bij jouw plannen? Als het antwoord hierop ja is, is er een app die voor jou ontzettend goed van pas komt: Klic-App.

Klic-App: zo wordt het doen van een klic melding heel simpel

Wanneer je gaat graven met een machine dan is het doen van een zogenaamde klic melding wettelijk verplicht. De reden daarvoor is simpel. Onder de grond bevindt zich een uitgebreid netwerk van kabels en leidingen en voordat je begint met graven moet je dus wel weten waar deze precies liggen. Wanneer je een klic melding maakt, ontvang je uitgebreide informatie over dit eerder genoemde ondergrondse netwerk van kabels. Nadat je in de Klic app de melding hebt gemaakt kun jij dus met een gerust hart beginnen aan je geplande graafwerkzaamheden!

Een klic melding in de Klic-App gaat als volgt

De klic-app werkt heel simpel voor het doen van een klic melding op je desktop, tablet, laptop of smartphone. Bij het indienen van de melding geef je allereerst aan waar je precies gaat graven, bijvoorbeeld door het adres van jouw huis in te typen of de locatie op te zoeken op de kaart. Vervolgens kun je aangeven hoe lang de werkzaamheden zullen voortduren en om wat voor soort werkzaamheden het precies gaat. 95 procent van de ingediende aanvragen wordt binnen 1 werkdag behandeld, zodat jij voor je het weet alle gevraagde gegevens in huis hebt!

Disclaimer: KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster