Verlichting

LED downlight ideaal voor veel verschillende ruimtes

Geschreven door admin

Goede kantoorverlichting draagt bij aan het functioneren van u en uw personeel. Een Led downlight word gebruikt om functionele verlichting in uw winkel, kantoor of bedrijfsruimte te creëren. Vaak wordt Led downlight gebruikt in combinatie met spots zodat met een kleine investering toch het lichtniveau hoog kan worden. Led downlights zijn zowel als in- en opbouw uitvoering te verkrijgen en uiteraard in verschillende kleuren. Winkelverlichting, kantoorverlichting op een duurzame energiezuinige manier. Door de brede uitstraling van een Led downlight zorgt dit ervoor dat de bundels elkaar net overlappen, zo ontstaat er een heel egaal lichtbeeld in uw winkel of kantoor.

 

Waarvoor wordt een Led downlighter gebruikt?

Led downlighters worden voornamelijk gebruikt in plafonds en komen zo ook aan hun naam. Het licht van een Led downlighter schijnt van boven naar beneden en de lichtbron schijnt dus letterlijk “down”. Naast plafonds worden Led downlighters ook gebruikt in muren, vloeren en of trappen. Ook de badkamer en keuken zijn ruimtes waarbij deze lampen perfect kunnen worden gebruikt. Doordat het licht gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld is een Led downlight ook ideaal voor kleine ruimtes met lage plafonds of ruimtes met weinig zonlicht. De egale verdeling van het licht geeft een natuurlijk en zacht effect en maakt een ruimte een stuk lichter en daarmee ook groter.

Voordelen van Led downlighters

Naast dat Led downlighters ruimtes groter laten lijken hebben ze nog meer voordelen zoals een erg laag energieverbruik. Led downlighters hebben een lange levensduur. Ze gaan veel langer mee dan gewone spaarlampen of halogeen lampen. Led downlighters geven in vergelijking met gewone lampen meer licht per watt, omdat ze minder fel zijn en dus het licht egaler verspreiden. Dit geeft een lichtere ruimte en daarom is er dus minder watt nodig. Led downlighters zijn dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.