Keuken

Je keuken thuis laten bezorgen

Veel mensen zullen denken dat een transportbedrijf alleen maar in te huren is in verband met een verhuizing. Een transportbedrijf doet echter meer dan dat. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht dat een transportbedrijf je ook kan helpen wanneer je een keuken wilt vervoeren?  Wanneer je een nieuwe keuken hebt besteld en je hem om wat voor reden dan ook niet door de leverancier wil of kan laten bezorgen, zal je zelf iets moeten regelen. Op zo’n moment schakel je de hulp in van een transportbedrijf. Zij bieden je de expertise en ervaring om jouw keuken netjes bij jouw thuis af te leveren.

Wanneer kies je voor keukentransport?

In welke gevallen kies je voor keukentransport? Een eerste reden om hiervoor te kiezen is wanneer je een exclusieve keuken hebt gekocht. Dan wil je er al helemaal zeker van zijn dat hij met zorg behandeld wordt tijdens het transport. Een andere reden is dat je een hele grote keuken hebt gekocht en je er zelf niet de middelen voor hebt om hem te vervoeren. Misschien heb je er eentje op tweedehands website gevonden en biedt de verkoper dus geen mogelijkheid om hem te laten bezorgen. Of misschien moet de keuken op een lastige bestemming worden geplaatst. Bijvoorbeeld in een flatgebouw op 4 hoog. Een transportbedrijf beschikt over alle transport- en hulpmiddelen waarmee een keuken overal veilig vervoerd en geplaatst kan worden.

Speciale behandeling

Aangezien het bij een keuken gaat om kwetsbare zaken, moet er ook speciaal rekening mee worden gehouden tijdens het transport. Een bedrijf dat keukentransport aanbiedt zal dan ook erg voorzichtig te werk gaan. Vooral de hoeken en randen kunnen makkelijk beschadigd raken dus daar wordt extra aandacht aan besteedt. Zo wordt tijdens het ophalen van de keuken bij de opslagplek en het in de wagen zetten gebruik gemaakt van speciale steekwagens. Het kan zelfs zo zijn dat dit met de hand wordt gedaan. Om beschadigingen te voorkomen worden er extra brede spanbanden gebruikt. Ook bij het uitladen op de bestemming worden de keukenonderdelen met de grootst mogelijke voorzichtigheid gehanteerd en op hun plek gezet.

Maak afspraken

Wanneer je een nieuwe keuken hebt gekocht zal deze precies naar jouw wensen en de afmetingen van jouw keuken moeten worden gemaakt. Dat brengt met zich mee dat er een levertijd is van een aantal weken. Wanneer de keuken klaar is om geplaatst te worden moeten er afspraken worden gepland met een monteur of installateur. Het is daarom belangrijk om goede afspraken te maken met in verband met het keukentransport. Die afspraken zorgen ervoor dat het transport vlekkeloos zal verlopen en alles op tijd geleverd wordt zodat de keuken volgens planning kan worden gemonteerd.
Bij het maken van de afspraken met het transportbedrijf is het verstandig om ook een offerte te laten maken. Daardoor weet je precies waar je qua kosten aan toe bent en kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan. Spreek goed door waar de keuken moet komen. Of het op de begane grond is of op de derde etage kan namelijk van invloed zijn op het kostenplaatje.