Interieur Ramen en deuren Verbouwen

Kasten voor ieder interieur

Geschreven door admin

Een open kast kan in elke ruimte van een huis geplaatst worden. Slaapkamer(s), woonkamer, hal of in de keuken. Hoe je hem inricht is een kwestie van persoonlijke voorkeur en smaak. Een open kast laat zien waar jij van houdt en zegt meer dan sommige woorden kunnen vertellen over jou. Houd wel rekening dat een open kast netjes eruit moet zien en regelmatig stofvrij wordt gemaakt. Niet is zo storend als een rommelige open kast. Wil jij ook een open kast als blikvanger in je huis? Leuke styling tips en weetjes komen in dit artikel aan bod.

Open kast voor iedere woonstijl

In iedere woningstijl past een open kast. De kast kun je bijvoorbeeld vullen met items van je woonstijl. Wil je dat de kast een echte eye-catcher wordt, kies dan voor een open kast met een kleur die eruit springt of gebruik meerdere kleuren. Wil je liever dat de voorwerpen in de kast meer aandacht moeten krijgen? Ga dan voor een neutrale kleur. Sorteer de kast en zet alles wat bij elkaar hoort, zoals bijpassende kleurvoorwerpen, boeken van dezelfde schrijvers of zet alles van groot naar klein. Zet accessoires zoals kleine decoratievoorwerpen bij elkaar op een mooie schaal of schattig mandje. Oftewel clusteren. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten kaarsen, kleine cactussen of beeldjes. Wedden dat je kast opgeruimd en gezellig oogt?

Doe lekker wat jij mooi en leuk vindt!

Met een open kast gaat het er eigenlijk om dat je vooral moet doen wat jijzelf mooi en leuk vindt. Zet je lievelingsboeken op een rij en combineer het met fotolijstjes van je geliefden. Een mooi plantje of je eigen gemaakte schilderij, je kunt met een open kast alle kanten op. Tip: houd genoeg ruimte voor iedere item ertussen. Het creëert rust, ritme en geeft de juiste uitstraling.

Hetzelfde geld voor een open kast in je keuken. Voorwerpen waar je trots op bent en die mogen worden gezien, wil je goed zichtbaar een plekje geven. Mooi servies, snijplanken een blok messenset kun je een mooi plekje geven in een open kast. Het staat er veilig en blijft langer schoon, dan wanneer je het op het aanrecht laat waar dagelijks gewerkt wordt. Zet tussen de ruimtes een leuke keukenspreuk op tegel ertussen of andere keukenaccessoires, een kookboek bijvoorbeeld. Het maakt de keuken net wat meer persoonlijker.

Het maakt niet uit waar jij je open kast voor gebruikt of welke ruimte in huis je hem neerzet. Jouw kast verteld jouw verhaal, wees lekker creatief en maak er een vrolijke, spannende en interessante verzameling van!