Interieur

Jouw huis in Drenthe, de reflectie van wie jij bent

Geschreven door Victor

Een persoonlijke aanpak is de enige juiste optie om van jouw optrekje echt iets moois te maken. Zo lijkt het iedere keer dat jij je drempel over stapt welkom thuis te roepen!

Wanneer je dat bereikt hebt, zit je gebeiteld. Over dat laatste gesproken, dat zul je daarvoor misschien wel moeten gaan doen. Want de echte perfectionist zorgt er natuurlijk voor dat hij of zij zich op alle fronten helemaal thuis voelt. Dus waarom zou je in dat geval ook maar iets aan het toeval overlaten? In plaats daarvan bewerk jij ook de kamer zelf totdat je helemaal tevreden bent. Dat betekent dat elementen als het plafond, de kozijnen, deur(en), wanden en vloer eraan moeten geloven. Schuren en verven of helemaal vervangen. De bodem moet helemaal in orde zijn voordat je al je spullen naar binnen verhuist. Dat kan een werkje zijn, maar straks bezit je wel de meest spectaculaire gietvloer in Drenthe en omstreken. Tenzij je voor plavuizen, eikenhout, laminaat of kunststof kiest, uiteraard.

Goed, oké, dan is dat eenmaal gebeurd. Wat staat er nog meer op ‘t lijstje?

Comfort en stijl

Je wilt niet alleen je gasten een zetel aan kunnen bieden maar ook je eigen achterste ergens neer kunnen planten. Zodra heel de ruimte gerenoveerd is, weet je dan al wat er komt te staan? Want stel dat je al meubels had, misschien passen die helemaal niet meer bij je nieuwe stijl. Dan zul je van je oude meubels af moeten. Wellicht is er iemand in je vrienden- en kennissenkring die je er blij mee kunt maken? Bovendien moet je het van familie maar hebben. En andersom. Dus wees eens lief en vraag ook je bloedverwanten of ze iets aan je voormalige interieuronderdelen hebben.

Zo niet, dan breng je ze naar de kringloop. Is je budget te beperkt om alles nieuw te kopen bij de meubelboulevard? Dan is tweedekans goed genoeg! Zo kom je een heleboel leuks tegen dat je tegenwoordig nergens meer kunt krijgen.

Eyecatchers

Naast je keuze voor meubels is de manier waarop je besluit de kamer te versieren dé manier om jouw persoonlijkheid en smaken te gelde te maken. Aangekochte, verkregen of zelfgemaakte schilderijen, illustraties, posters en foto’s kunnen jouw interieur echt tot het jouwe maken. Plus andere decoraties zoals planten, beeldjes en dergelijke. Breng wel een balans aan, anders wordt het geheel misschien te druk. Jij bent echter de enige die daarover een oordeel kan en mag vellen.

Sfeer

Gebruik verlichting niet alleen voor zichtbaarheid maar ook voor de ambiance in de ruimte. Bedenkt dus nauwkeurig waar welke lamp staat en hangt. En hoe sterk die zijn. Plus waar ze zich op focussen. Dimmers kunnen ontzettend handig zijn om heel precies te zijn in de sfeer die je schept. Zo kun je de algehele stemming in de kamer aanpassen aan het moment!

P.S.: Kaarsen. Gebruik ze. Echt. Veel plezier met inrichten alvast.