Uncategorized

Waarde verhogen voor de verkoop

Geschreven door Victor

De woningmarkt is overspannen. Er zijn meer mensen op zoek naar woningen dan dat er woningen worden aangeboden. Hierdoor zijn de verkopers van een huis in het voordeel. Als er op een huis geboden wordt is dit meestal boven de verkoopprijs, omdat anders iedereen de vraagprijs biedt. Hoe fijn zou het zijn om een huis voor een hogere verkoopprijs op de markt te zetten? Lees dit artikel en kom erachter. 

Ben je opzoek naar een huis? Neem dan een kijkje in de omgeving Hengelo, dit kan ook bij makelaar Hengelo.

Het oppervlakte van de woning

Hoe meer oppervlakte een woning heeft, des te meer een woning waard is. Om het woonoppervlak te vergroten kun je kiezen om een uitbouw te realiseren. Hierdoor is er meer oppervlakte en vaak met als gevolg een prijsstijging van het huis. Overigens hoeft niet elke euro die in een huis gestoken wordt te leiden tot een waardevermeerdering. Een dakkapel bijvoorbeeld draagt niet bij aan het oppervlakte van een huis, maar geeft wel meer licht op een zolder. Dan leidt dit tot waardevermeerdering door het de extra lichtinval binnenkomt en niet door het vergroten van de oppervlakte van de woning.

Het onderhoud van een woning

Als een woning goed onderhouden is, zorgt dit ervoor dat toekomstige kopers minder hoeven op te knappen. Dit zorgt er dus voor dat zij meer geld over hebben voor een huis dat zij willen kopen. Als verkoper van een huis is onderhoud dus erg belangrijk. Zorg er dus voor dat gaten in de muren gevuld zijn, scheurtjes verholpen zijn en allerlei andere vormen van onderhoud die een huis nodig heeft gedaan zijn. 

Een likje verf

Als je een woning op de markt zet wil je jouw woning het beste op de kaart zetten. Vaak denken mensen aan alles opknappen in hun woning. Een nieuwe badkamer en een nieuwe keuken zijn dingen waar verkopers aan denken. Maar als iemand niet dezelfde smaak heeft als jou, dan slopen ze deze kamer(s) er toch gelijk weer uit. Hierdoor verlies je dus meer geld dan dat je verdiend. Wat wel helpt is een likje verf. Door bijvoorbeeld de muren in een lichte kleur te verven, lijkt een kamer ruimer. Mensen hebben dus de illusie dat een ruimte groter is wat de verkoopprijs opdrijft.

 

Een huis verkopen in Hengelo, Helmond, Eindhoven, het maakt niet uit waar je woont, iedereen kan het. En met deze tips wordt je huis ook meer waard, succes met verkopen.