Interieur

Jaloezieën: waarom nou eigenlijk?

Geschreven door admin

Het eerste wat er bij je opkomt als je het woord jaloezieën hoort denk je waarschijnlijk niet meteen aan raamdecoratie. Je zou eerder een link leggen met jaloezie. Toch is het gewoon raamdecoratie. Jaloezieën zijn naar mijn mening de meest praktische vorm van raamdecoratie. In deze blog kun je lezen waarom jaloezieën zo praktisch zijn en waarom jaloezieën echt niet mogen ontbreken bij jou thuis.

Praktisch nut

Om te beginnen zijn jaloezieën natuurlijk super praktisch. Ik kan eigenlijk geen nadeel bedenken. Waar gordijnen snel vies worden en slijten, zijn jaloezieën heel makkelijk in onderhoud. Je hoeft er alleen maar een doekje overheen te halen en ze zijn weer blikkend schoon. Jaloezieën zijn ook multi-inzetbaar. Je kunt jaloezieën gebruiken voor wanneer je graag wat privacy wilt in de woonkamer bijvoorbeeld. Je kunt ‘s avonds lekker op de bank liggen zonder dat de buren naar binnen kunnen gluren. Wat ook ontzettend handig is dat je de lichtinval helemaal kunt reguleren zonder dat het pikkedonker wordt in de kamer. Dat is echter ook mogelijk. Wat natuurlijk heel fijn is als je op zondag ochtend lekker wilt uitslapen. Maar als je overdag in de woonkamer aan het lunchen bent is het niet fijn als de kamer helemaal donker is.

Tips bij het aanschaffen

Ga van tevoren even goed na wat je precies voor ogen hebt. Welke functie moeten de jaloezieën innemen bijvoorbeeld of welke kleur de jaloezieën moeten hebben. Welk materiaal moeten de jaloezieën zijn, moeten de jaloezieën van hout zijn of misschien wel aluminium jaloezieën. Dit zijn dingen die je goed duidelijk moet hebben voordat je over gaat op aanschaf. En tot slot: zorg dat jij je jaloezieën op maat laat maken. Op deze manier gaan ze langer mee en het ziet er veel beter uit!