Vloeren

Tapijttegels versus een traditioneel tapijt

Geschreven door admin

Wanneer we het over het hebben van een comfortabele oppervlakte om op te lopen, zijn de tapijttegels en traditionele kleden twee duidelijke keuzen. Waar je vroeger eerder zou kiezen voor een traditioneel tapijt, zal je vandaag de dag alleen misschien wel kiezen voor tapijttegels. Dit is te danken aan de vele voordelen die tapijttegels bieden ten opzichte van traditionele vloerbedekking. Hieronder staan er enkele genoteerd:

Vervoer:

Een tapijt worp van 12 meter breed en 100 meter lang weegt ongeveer 280 kilogram. Dit betekent dat je ten minste 4 personen en een grote vrachtwagen nodig hebt dit te vervoeren. Tapijttegels daarentegen komen in pakketten die makkelijk door een persoon zijn te dragen.

Opslag:

Grote rollen tapijt hebben een grote ruimte nodig om ze op te slaan. Dat is natuurlijk erg zonde van de opslagruimte. De tapijttegels kun je in elk hoekje kwijt en ze zijn makkelijk op te stapelen.

Je eigen ontwerp:

Tapijttegels zijn er in verschillende kleuren, patronen, maten en oriëntatie. Je kunt je creativiteit er volledig op los laten. Verschillende soorten en kleuren zijn prima te combineren om jouw ideale vloer te ontwerpen.

Installatie:

Tapijttegels kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd door een persoon. Met een stanleymes en lijm kun je makkelijk uit de voeten.

Het installeren van een tapijt is een zware klus en kan niet alleen worden gedaan. Het aanpassen van de hoeken, het handhaven van de maten en het beheer van de oriëntatie zijn een paar taken die hoge vaardigheden eisen.

Reparatie:

Als je traditionele tapijt is beschadigd heb je geen andere optie dan een volledige vervanging. Traditionele tapijten zijn dus mooi zolang ze niet zijn beschadigd over versleten.

Bij tapijttegels is dit natuurlijk anders. Als een stuk is beschadigd of gebroken, hoef je alleen een nieuwe tegel te plaatsen waar de oude zat. Dit maakt tapijttegels natuurlijk ook weer een stukje goedkoper dan een traditioneel tapijt.

Dus, tapijttegels hebben een breed scala aan voordelen ten opzichte van de traditionele tapijten. Dus als je wat geld en tijd wilt besparen zonder het uiterlijk van uw huis of werkplek te verpesten moet je dus voor tapijttegels kiezen!