Uncategorized

Aanhangwagen kopen, waarop moet ik letten?

Aanhangwagen kopen
Geschreven door admin

Een aanhangwagen is erg handig om te hebben als je gaat klussen, verbouwen of verhuizen. Een aanhanger zorgt ervoor dat je veel spullen tegelijkertijd kan vervoeren. Dit scheelt je enorm veel tijd in op en neer rijden, maar ook wordt je auto niet vies van binnen als je bijvoorbeeld tuinafval moet afvoeren. Wil je een aanhangwagen kopen? Dan is het belangrijk om te letten op een aantal belangrijke punten. Lees hieronder waarop je moet letten.

Waarvoor wil je de aanhanger gebruiken?

Allereerst is het belangrijk om jezelf af te vragen waarvoor je de aanhanger wilt gaan gebruiken. Wil je als particulier of zakelijk een aanhanger? En voor welke doeleinden wil je de aanhanger gebruiken? Af en toe een meubel ophalen die je via Marktplaats heb gekocht of wil je zware ladingen vervoeren voor je bedrijf? Vraag jezelf af waarvoor je de aanhangwagen wilt gebruiken en kies een model dat bij deze doeleinden past.

Geremde of ongeremde?

Er zijn geremde en ongeremde aanhangers, dat betekent simpelweg of er wel of geen remsysteem op de aanhanger zit. Dat spreekt voor zich. Geremde aanhangers zijn vaak wat duurder, maar bieden wel meer veiligheid. Zeker bij zwaardere ladingen is het verstandig om een geremde aanhanger te kopen. Een ongeremde aanhanger is prima bij kleinere ladingen. Onder kleine ladingen vallen onder andere: vakantiespullen, bankstel, tafel, fietsen etc.

Voor welke aanhangwagen heb je rijbewijs B+ of BE nodig?

Beschik je over een aanhanger van minder dan 750 kilo of is het totale gewicht van de auto met aanhanger minder dan 3500 kilo dan is een rijbewijs B voldoende. Moet er meer gewicht vervoert worden? Dan is een rijbewijs B+ of BE nodig. Houdt hier dus rekening mee bij het kopen van een aanhangwagen. Meer informatie over het juiste rijbewijs per aanhanger vind je op de website van Rijksoverheid.