Interieur

Is jouw terras al zomerklaar?

Maar natuurlijk! Je hebt het immers heel gezellig ingericht en het onkruid dat tussen de tegels doorgroeide is al verwijderd. Laat die zon maar komen!

Weet je het zeker? Dat je je overal op hebt voorbereid? Dat hopen we dan maar! Want natuurlijk kun je een parasol neerzetten, die je dan om de haverklap moet verplaatsen naarmate de dag zich vordert. Maar je hebt uiteraard ook nog de optie om voor een overkapping te kiezen.

Hiermee ben je namelijk op alle weersomstandigheden voorbereid. Schijnt de zon te fel, dan heb je je overkapping om je terug te kunnen trekken. Gooit een regenbui roet in het eten? Nou, ook dan maak je van deze zonwering gebruik!

Glazen overkapping

Afgesloten zitten wanneer het weer daarom vraagt, maar toch van je tuin kunne genieten. Da’s een hele opgave, zou je denken. Maar een glazen overkapping biedt in dit geval uitkomst. Zeker wanneer je glazen panelen rondom laat installeren. Regen kan je niet meer deren. Maar ja, dan heb je de zon nog, hè? Ook die hoeft geen probleem te vormen. Want wanneer je voor een diffuus materiaal kiest aan de bovenkant, dan smelt je niet weg in een ‘broeikas’. Dankzij deze constructie zit jij te allen tijde comfortabel!

Aluminium overkapping

Ook wil je verzekerd zijn van stevigheid. Het eerste het beste briesje mag er niet voor zorgen dat je overkapping omver waait. Kies in dat geval voor aluminium. Ja, het is licht, maar wel bewerkelijk, stevig en daarom betrouwbaar. Bijkomend voordeel: je hebt de optie om heel eenvoudig verlichting en verwarming aan deze constructie te installeren. Zo heb je de mate van comfort waar jij van geniet helemaal zelf in de hand! Wat wil je nog meer?

Houten overkapping

Is jouw woning omgeven door groen? Dan is zo’n metalen afdak misschien niet helemaal wat jij zoekt. Nee, een houten terrasoverkapping is waar jouw tuin om vraagt! Hiermee weet je zeker dat je het milieu niet belast en het staat ook nog eens prachtig. Natuurlijk leent niet iedere houtsoort hiervoor. Vraag daarom een expert of lees je goed in omtrent dit onderwerp om tot een duurzame constructie te komen.