Interieur

Inrichten van je ontvangshal

Bij het inrichten van je huis moet je niet vergeten om ook de ontvangsthal stijlvol te maken. Het is tenslotte het eerste wat jij en bezoekers zullen zien. Het geeft meteen een impressie van je interieur. Hier vind je dus enkele tips om jouw ontvangsthal leuk te maken.

Pas de huisstijl toe

Maak je ontvangsthal in de stijl van je interieur. Heb je vooral een stijl met industriële elementen? Pas deze elementen dan ook toe in de hal. Bijvoorbeeld gebruik te maken van metalen details en een robuuste oudere look. Hetzelfde geldt voor andere interieurstijlen: bij modern kan je stijlvolle, unieke items toevoegen en in een landelijk stijl juist vooral hout om warmte te creëren. Dat is nog eens lekker wonen.

Verlichting

Een goede verlichting is belangrijk in de ontvangsthal. Je wilt natuurlijk dat iedereen jouw mooie hal ziet, maar ook is het natuurlijk praktisch om te zien wat je doet. Kies dus voor grotere lampen of spots die de ruimte goed verlichten. Bij een landelijke stijl past een kroonluchter bijvoorbeeld erg goed. Bij een industriële of vintage stijl kan je grote fabriekslampen plaatsen, dan heb je echte eyecatchers.

De jassen

Uiteraard is een van de belangrijkste zaken in een ontvangsthal een plek waar je de jassen en schoenen kunt opbergen. Ook bij kapstokken kan je kiezen voor stijlvolle varianten waar je de spullen op kunt hangen. Qua design zijn er diverse stoere, originele kapstokken die bij jouw stijl passen. Kies daarbij niet alleen voor een leuke vorm, het moet ook functioneel zijn. Heb je veel kleding of ontvang je regelmatig gasten? Zorg dan dat de kapstok genoeg ruimte heeft. Je kunt naast een losstaande kapstok er ook voor kiezen om aan de wand diverse ophanghaakjes te maken.

Kasten

Voor je schoenen kan je ook leuke schoenenkasten halen om daar ze in op te bergen. Die hoeft niet erg groot te zijn, kies liever een design wat wat smaller is en hoger. Zo hou je genoeg ruimte over.