Interieur

Hoog Laag Bed het optimale zorghulpmiddel, wat zijn de trends

Geschreven door Victor

We worden gedwongen om steeds langer thuis te wonen. En dat is niet altijd makkelijk, er wordt heel wat gevraagd van onze ouderen en niet te vergeten al die mantelzorgers die dag en nacht klaar moeten staan voor hun dierbaren. We hebben daarom ook steeds meer behoefte aan goede hulpmiddelen die zowel zorgbehoevende en zorgverleners ontzorgen en de lasten verlichten. 

Een van die hulpmiddelen die niet mag ontbreken, en ook al niet meer is weg te denken, zijn de hoog laag bedden. Hoog laag bedden zijn in hoogte verstelbare bedden. Deze bedden zorgen ervoor dat zorg aan en in bed, een stuk makkelijker verloopt. Zo heeft diegene die zorg aan bed ontvangt het voordeel dat het bed een extra lage instap heeft. Dit is cruciaal aangezien de meeste ouderen minder mobiel zijn en dat het in en uit het bed komen een hele onderneming is.

Steeds vaker zien we dat ook een hoog laag bed binnen een bestaand interieur moet passen. We stappen steeds meer af van de standaard beuken kleur die we tot op heden nog veel zien. Tegenwoordig worden hoog laag bedden voorzien van de meest gangbare houten panelen met de meest moderne kleuren zoals wit en wild eiken. De nieuwste trend zijn hoog laag bedden voorzien van een stoffen bedekking. Zoals we al vele jaren gewend zijn van de box spring bedden. 

Een andere trend als het gaat om hoog laag bedden zijn de 2 persoons hoog laag bedden. Wat is er nu prettiger dan samen met uw partner oud worden en in het zelfde bed kunnen blijven slapen. Bij deze 2 persoons hoog laag bedden zijn de 2 ligvlakken afzonderlijk van elkaar te bedienen en dus in hoogte en laagte te verstellen. Dit biedt de mogelijkheid om voor ieder afzonder de gewenste lig of zit positie te kiezen. Wel zo prettig wanneer uw partner nog een boek wil lezen en uzelf alvast de ogen dicht doet.