Dakdekker Groen wonen

Hoe werken zonnepanelen?

Geschreven door admin

Zonnepanelen besparen geld,  wekken gratis energie op en zijn ook nog eens goed voor het milieu, maar hoe werken zonnepanelen nou precies? Wij gaan het u uitleggen.

De werking van zonnepanelen

Zodra de zon opkomt levert hij gratis energie, deze energie kan door de zonnepanelen omgezet worden naar stroom. Hoe meer licht er op de zonnepanelen valt, hoe meer energie de zonnepanelen kunnen verwekken. De verzamelde energie van de zonnepanelen worden door een omvormer omgezet naar bruikbare wisselstroom.

Zo’n omvormer is een belangrijke schakel tussen zonnepanelen en uw woning. Op deze bruikbare wisselstroom gaan uw elektrische apparaten namelijk werken. Zo werkt uw huis volledig op groene stroom, alleen wanneer uw zonnepanelen onvoldoende energie opwekken of als ze te veel leveren, is het energienet nodig om bij te springen

De duurzaam opgewekt stroom die overblijft wordt terug geleverd op het energienet. De elektrameter registreert hoe veel er terug geleverd wordt. Op deze manier bespaart u elke dag direct geld.

Besparing op de energierekening

Dit valt dan ook terug te zien op de energierekening. De duurzame energie van de zonnepanelen wordt afgetrokken van geleverde stroom. En omdat er ook energie is terug geleverd aan het net, wordt dit ook afgetrokken van de rekening. Zo kunt u dus met zonnepanelen fors besparen.

Wat kosten zonnepanelen?

De aanschaf van zonnepanelen kan een hele investering zijn, vooral als u besluit zonnepanelen te kopen. U kunt er ook voor kiezen om uw zonnepanelen te huren. Hierbij hoeft u geen grote investering te doen, maar betaalt u maandelijks een bedrag aan de leverancier.

Zonnepanelen huren of kopen?

Op zoek naar betrouwbare zonnepanelen die u kunt huren of kopen? Bij Enie.nl vindt u de beste zonnepanelen tegen de beste prijs. Had u graag meer willen weten over de werking van zonnepanelen? Neem dan gerust contact op met Enie.nl en u al uw vragen worden beantwoord.