Interieur Uitbreidingen

Balkon pimpen? Balkonbar en nog meer tips!

Geschreven door admin

De zon schijnt! Het is tijd om weer lekker buiten te zitten. Droom jij van een heerlijke loungeplek, maar heb je alleen een klein balkonnetje? Niet getreurd, er kan veel meer dan je denkt. Met deze 5 tips maak jij van jouw balkon een heerlijke hangplek!

Verander de vloer

Hier denk je misschien niet gelijk aan, maar een andere ondergrond geeft gelijk een heel andere look. Vaak zijn balkonvloeren saai en grijs, maar hier kun je wat aan doen. Kies bijvoorbeeld voor kunstgras. Of voor een mooi buitenvloerkleed, in een lichte of juist felle kleur. Wil je liever een neutraal balkon? Dan staat hout ook erg goed.

Kies de juiste accessoires

Kleine details kunnen een groot verschil maken. Heb je een muur bij je balkon? Maak er een mooi bord op. Hou je van plantjes? Kies voor een mix van grote en kleine potjes in vrolijke kleuren. Kleuren die mooi staan samen zijn bijvoorbeeld groen/blauw met paars. Of geel met wit. Andere leuke details zijn bijvoorbeeld een vogelhuisje en schilderijtjes.

Bespaar ruimte met een balkonbar

Een balkontafel staat leuk, maar neemt gelijk zoveel ruimte in beslag. Een goed alternatief daarvoor is een balkonbar. Dit is eigenlijk een balkontafeltje dat je op de rand van je balkon kunt zetten. Harstikke handig, want hiermee bespaar je veel ruimte! En je kunt er ook nog eens lekkere snacks, drinken, boeken en meer op kwijt. Lijkt jou dat wat een balkonbar? Ze passen bijna op ieder balkon. Kijk op de website van Goudmethout.nl voor meer informatie.

Maak een lekker zithoekje

Om optimaal te ontspannen op jouw balkon is een mooi hoekje perfect. Hoe doe je dit? Met pallets kun je eenvoudig een bankje maken dat er speels en creatief uitziet. Kies vervolgens mooie kussens in dezelfde kleuren als de andere accessoires op je balkon. Net als bij potjes staat het leuke om met verschillende groottes en soorten te werken. Combineer bijvoorbeeld grote ronde kussens, met kleine vierkanten. Verschillende kleuren mogen ook, maar hou er wel rekening mee dat het in passende tinten is.