Verhuizen

Hoe verkoop je jouw huis snel?

Geschreven door Victor

Niet iedereen die zijn huis te koop zet, wilt het huis snel verkopen, maar er zijn wel situaties waarin het fijn is om een huis snel te verkopen. Wil jij je huis snel verkopen, omdat je bijvoorbeeld al een ander huis hebt en je niet met dubbele woonlasten wilt zitten? Dan is het een goed idee om even verder te lezen!

Gedwongen verkoop

Er zijn verschillende situaties waarin je gedwongen bent om je huis snel te verkopen. Een voorbeeld is omdat je de maandlasten misschien niet meer kunt betalen. Er kan dan gekozen worden tot een gedwongen verkoop. Het nadeel van gedwongen verkoop is dat je dan vaak minder geld ontvangt dan dat je zelf voor je huis betaald hebt. Het kan zelfs zo zijn dat je uiteindelijk achter blijft met een restschuld en dit wilt natuurlijk niemand. 

Verkoop je huis aan een vastgoed makelaar

Wil jij een gedwongen verkoop voorkomen, maar wil je wel dat jouw huis heel snel verkocht wordt? Bagro koopt jouw huis zonder dat je er zelf veel voor hoeft te doen. Kijk voor de mogelijkheden eens op de site. Als je jouw woning aanmeldt voor een snelle verkoop, kun je de gegevens sturen en de vastgoedmakelaar zorgt er dan voor dat hij of zij alles voor de verkoop in orde maakt. 

De voordelen van een vastgoedmakelaar

Het voordeel van je huis snel verkopen is dat je bijna geen extra kosten hoeft te maken. Je betaald namelijk geen kosten aan een makelaar. Bedrijven die jouw huis opkopen, maken wel gebruik van een makelaar of notaris tijdens de verkoop, maar deze kosten nemen de bedrijven voor hun rekening en deze hoef jij dus niet te betalen. Ze zorgen er ook voor dat je al een deel van de aankoopsom als voorschot betaald krijgt als jij dat graag wilt. Dit kan een groot pluspunt zijn als je bijvoorbeeld al een ander huis hebt waar je kosten voor maakt. Als je je huis snel verkoopt via een vastgoedmakelaar heb je ook meer rust en minder stress. 

De nadelen van een snelle verkoop 

Er is wel één nadeel bij het snel verkopen van je huis en dat is dat het kan zijn dat je uiteindelijk iets minder voor je huis krijgt dan wanneer je je huis had verkocht aan een gewone koper. Kijk daarom van tevoren goed naar de verschillen en maak aan de hand hiervan een keuze.