Interieur

3 Inspiratie ideeën voor in het huis

inspiratie voor in huis
Geschreven door Victor

Sinds de coronacrisis zitten we veel thuis. Je gaat je wellicht snel aan dingen irriteren en staat open voor vernieuwing. Je kunt het huis aan gaan passen. In deze blog worden er een aantal ideeën beschreven die jij kunt uitvoeren in je woning, maar ook daaromheen.

Thuiskantoor

In deze crisis werken we steeds vaker vanuit huis, in plaats van op kantoor. Hierdoor is het slim om een fijne werkplek in te richten in je huis. Maar hoe creëer je een goede studeerkamer of thuiswerkplek? Zorg ten eerste voor een bureaustoel die te verstellen is. Daarnaast heb je een georganiseerd bureau nodig, die genoeg opbergmogelijkheden heeft. 

Ten slotte zorg je ervoor dat je, of voldoende daglicht hebt, of zorgt voor een geschikte bureaulamp. 

Een eigen kast maken

Het zelf maken van een kast lijkt op het eerste gezicht misschien erg lastig. Dit hoeft het echter niet te zijn. Het voordeel van het maken van een eigen kast is dat je elke gewenste vorm en afmeting kunt toepassen. Een kast naar wens, op de plek waar jij hem wilt hebben. Dit in tegenstelling tot bestaande kasten die beperkt zijn. Het zou veel beter zijn om de ruimte die je hebt in te vullen op de manier zoals jij dat wilt. Jouw kleding, of andere spullen die in een kast kunnen, zullen zeker tien jaar goed opgeborgen zijn.

Het zelf maken van een kast is goedkoper dan wanneer iemand anders het voor je doet. Onderdelen, zoals raveeldragers en stoelhoeken, kun je ook zelf inkopen. Je eigen kast ga je schetsen. Het maakt niet uit of het een kleding of boekenkast wordt. Als de schets klopt, ga je kijken naar materialen en kleuren. Vervolgens ga je je inbeelden hoe je de kast inricht. Ben je hier zeker van, is het tijd om aan de slag te gaan. Ga de juiste materialen halen en maak je droomkast in deze tijd dat je toch veel thuis bent!

Plaatsen van een tuinhuisje

Het laatste idee is het plaatsen van een tuinhuisje. Een tuinhuisje kan als oplossing bieden voor verschillende situaties. Zo kan je geen beschutte ruimte in je tuin hebben of heb je nog ruimte over. In het tuinhuisje kun je gaan zitten met anderen, maar je kan het ook gebruiken als opslagplek. Zo kun je er voertuigen, gereedschap en meubels in kwijt. Het tuinhuisje zal uiteindelijk van waarde zijn. Kies wel een tuinhuis wat qua kleur en grootte goed bij de tuin past. Dit zal het plezier eraan vergroten.