Aanleg Verbouwen

Betonpoer 20×20 voor een uitstekende fundering

Geschreven door Victor

De betonpoer van 20×20 cm is een veel gebruikte betonpoer. Bij de Betonpoerengigant kan je veel verschillende betonpoeren van 20×20 kopen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende lengtes en ook trapeziumvormige betonpoeren en rechte betonpoeren. Ook kun je kiezen of je de betonpoeren met een draadeind, zonder draadeind of met meerdere draadeinden wilt. Een draadeind kan het makkelijker maken om bijvoorbeeld de schutting aan de betonpoer te monteren. 

 

Voorkom verzakkingen

De betonpoeren zorgen ervoor dat de constructie niet wegzakt of omwaait als er bijvoorbeeld een sterke wind staat. Beton kan erg goed tegen verschillende weersinvloeden en is erg sterk en duurzaam materiaal. Zo kan een betonpoer dus ook helpen het bouwwerk langer mooi te houden. De betonpoer steekt namelijk altijd een stukje boven de grond uit en dit zorgt ervoor dat het bouwwerk niet in contact hoeft te komen met de vochtige grond. Zo gaat bijvoorbeeld je houten schutting veel langer mee en blijft het veel langer mooi. Hout kan namelijk veel minder goed tegen vocht dan beton, dus de betonpoeren houden het vocht van de grond weg van de houten palen.

 

Betonpoer van 20×20 cm gebruiken

De betonpoer van 20×20 cm is voor verschillende soorten constructies te gebruiken. Zo kun je de rechte poer 20×20 gebruiken voor een schutting of schuur. De trapezevormige betonpoer is juist weer beter om te gebruiken bij een carport of veranda. Deze trapeziumvormige betonpoer verdeeld namelijk de druk beter en is daardoor dus meer geschikt voor zwaardere bouwwerken. De rechte betonpoeren zijn juist beter voor bijvoorbeeld een schutting omdat je zo de schuttingdelen makkelijker strak naast elkaar kan plaatsen. Zo heb je voor elke constructie de juiste betonpoer. Mocht je niet precies weten welke betonpoer jij nodig hebt voor jouw constructie dan kan je altijd op de website van de Betonpoerengigant kijken of contact met ze opnemen. De ervaren medewerkers kunnen je tips en advies geven over bijvoorbeeld het kiezen van de betonpoeren en het plaatsen ervan. Zo weet je zeker dat jij de juiste betonpoeren hebt voor jouw bouwwerk.

 

Benieuwd naar de betonpoeren van 20×20? Klik hier voor de webshop van Betonpoerengigant.