Beplanting Groen wonen

Hoe blijven kussens goed liggen op gladde ondergronden?

Geschreven door admin

Glijd je van links naar rechts over de bank of lukt het niet goed om op je tuinstoelen met kussen te blijven zitten? Bekende fabrikanten van tuinstoelen werken met lusjes achteraan de stoel, maar heb je wel eens geprobeerd om de kussens om te draaien of te roteren? Je levert veel flexibiliteit in, dat moet dus handiger kunnen. Wie kan je daar beter over adviseren dan de specialist in kussens op maat? Die dient er immers voor elk type kussen voor te zorgen dat je daarmee op een fijne wijze op (houten) tuinmeubelen kunt gaan zitten.

Klittenband en lusjes aan de kussens

Fabrikanten van (veelal goedkope) tuinmeubelen en kussens maken over het algemeen gebruik van klittenband en lusjes. De lusjes zou je nog rondom aan de kussens kunnen bevestigen om ze te kunnen draaien en keren. Met klittenband wordt dat al een stuk lastiger. Wat doe je immers op het moment dat de kussens een beetje nat zijn geworden en je op de onderkant nog prima zou kunnen zitten? Vanwege het klittenband kun je de kussens niet zomaar meer omdraaien, waardoor je ineens weer binnen zit.

Ook lusjes vormen niet altijd de beste keuze wanneer je last hebt van kussens op een gladde ondergrond. De lusjes laten zich allereerst niet heel gemakkelijk bevestigen, in veel gevallen zijn ze eigenlijk net te kort om er een goed knoopje in te kunnen leggen. Daar komt bovendien bij dat de lusjes aan een bepaalde kant van het kussen zitten, vaak aan de boven- of onderkant van de zijkant. Omdraaien werkt daardoor net niet helemaal lekker. Een kussen op een gladde ondergrond laten liggen is wat dat betreft nog wel een uitdaging, hoe kun je dat volgens de specialist in kussens op maat  het best aanpakken?

Antislip-matje onder de kussens

De oplossing is eigenlijk heel eenvoudig, je kunt het best gebruik maken van een anti-slip matje onder het kussen waar je op wilt zitten. Het anti-slip matje kun je onder het kussen plaatsen, het is niet nodig om die eraan te bevestigen. Dat betekent dat je het kussen gewoon om kunt blijven draaien of zelfs kunt wisselen met een ander exemplaar. Je kussens blijven goed liggen op een gladde ondergrond en na een paar druppels op het kussen draai je die gewoon om. Hartstikke makkelijk en bijzonder effectief, zodat jij je kussens op maat ook zonder problemen op een gladde ondergrond kunt gebruiken.