Verbouwen

Hoe bespaar ik kosten tijdens een verbouwing?

Geschreven door admin

Het verbouwen van een woning is voor velen een spannende klus. Je hebt de verbouwing perfect in je hoofd, maar het is nog maar afwachten of alles uiteindelijk wordt zoals je het in gedachten had. Een andere factor die het extra spannend maakt, is of je binnen je budget blijft. Misschien heb je weinig buffer en zoek je daarom naar extra mogelijkheden om te besparen. We zullen hieronder kort enkele bespaartips bespreken om de kosten bij een verbouwing zoveel mogelijk te drukken.

Zelf doen of uitbesteden?

Wanneer je er voor kiest om veel werkzaamheden zelf te doen, bespaar je daar uiteraard ook al veel mee. Let alleen wel op dat je ook weer niet teveel zelf gaat doen. Heb je nog nooit een wandje gestuukt? Denk er dan eens over na of het wel zo verstandig is om dat zelf te doen. Misschien moet je zelf nog alle spullen kopen en je weet natuurlijk pas achteraf of het je een beetje ligt. Voorkom dat je de hele woning hebt gestuukt en de muren over een paar maanden scheuren beginnen te vertonen… Ken dus je grenzen!

Vraag meerdere offertes op

Wanneer u er voor kiest om de verbouwing uit te besteden, vraag dan meerdere offertes op bij diverse bedrijven. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt voor een klus. Let overigens ook op dat u niet zonder meer voor de goedkoopste aanbieder kiest. Goedkoop is ook bij verbouwingen vaak duurkoop. U kunt dat deels voorkomen door achteraf te betalen en de afspraken heel duidelijk zwart op wit vast te leggen.

Shoppen voor bouwmaterialen

Gaat u zelf verbouwen? Let eens in de maanden voorafgaand aan de klus op wat er overal in de aanbieding is. U kunt veel geld besparen door van de acties gebruik te maken.