Interieur

Hier moet een bureau aan voldoen

Geschreven door Victor

In eerste instantie word een kantoorbaan niet gezien als fysiek werk.  Logisch ook, want je zit voor het grootste gedeelte van de dag. Een kantoorbaan kan echter wel invloed hebben op je lichaam. Hierom is ook belangrijk dat je een goed bureau uitkiest. Een juist kantoorinrichting kan daarbij aan meewerken. Als je voor een comfortabele werkomgeving gaat dan zal je lichaam je dankbaar zijn.  Verkeerd zitten kan namelijk ontzettend veel invloed hebben op jouw lijf. Een goed bureau en bureaustoel zijn daarom van essentieel belang om lang zonder klachten je werk te kunnen blijven doen. 

Dit is waarom het zo belangrijk is


Zonder klachten je werk uitvoeren dat is wat je wil. Als dit niet lukt, ben je er onbewust of bewust toch mee bezig. Dit kan dan weer ten koste gaan van je focus. Met een fysiek beroep kan dit je aanzienlijk hinderen. Bijvoorbeeld: een tegelzetter met slechte knieën gaat hier meer last van ervaren dan iemand met een zoals jij en ik die zich vooral bezig houdt met een kantoorbaan. Toch is er in steeds grotere mate een probleem met kantoorbanen en lichamelijke klachten.

Deze lichamelijke klachten beginnen vooral met een verkeerde zithouding. Dit is namelijk funest voor jouw lichaam. Zorgt er dus voor dat jouw bureau of bureaustoel en de algehele kantoorinrichting goed is afgestemd op jouw behoeftes. Voorkom dat je last krijgt van nek en schouderpijn. Uiteindelijk zal de fysio je wel helpen, maar voorkomen is vaak beter dan genezen.

Bron: https://www.albeka.nl/bureaustoelen/ 

Je kan het volgende doen: kies een goed bureau


Het klinkt allemaal zo simpel, maar vaak is het gewoon zo. Een goed bureau met daarbij passend bureaustoel zorgt ervoor dat je minder snel klachten krijgt. Jij zult je werk net als ik nu eenmaal vooral zittend moeten doen, Of je moet misschien een zit/sta bureau ter beschikking hebt. Maar de kans dat dit bureau beschikbaar is, is niet altijd even groot. 

Vaak kun je zelf er ook nog iets aan doen. Begin met een goede werkhouding. Neem een goede zithouding aan en ga af en toe ook even lopen. Voorkom dat je uiteindelijk ga leunen op één schouder. Na verloop van tijd zorgt dit voor ongemak in bepaalde gebieden van je lichaam. Een goede bureaustoel is dan nodig om dit tegen te gaan. Een goede ondersteuning is cruciaal hiervoor. Zorg er daarom voor dat een goede kantoorinrichting hier altijd aan deze behoefte aansluit.