Vloeren

4 Voorbeelden van prachtige natuurstenen vloeren

Geschreven door Victor

Vloeren worden gemaakt van verschillende materialen, van hout tot tapijt en van pvc tot natuursteen. Voornamelijk de laatste is een populaire keuze in badkamers en keukens, het past vooral goed bij een industriële inrichting. Het voordeel? Een vloer van steen is sterk en slijtvast, zeer geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie en goed te combineren met vloerverwarming. Natuursteen is een verzamelnaam voor diverse steensoorten die uit de natuur komen. Lees hieronder over 4 prachtige voorbeelden.

1. Een natuurstenen vloer van leisteen

Leisteen kan zowel binnenshuis als buiten gebruikt worden, aangezien de steen ook tegen weersinvloeden bestand is. Omdat de vloer een robuuste, ruwe uitstraling heeft (met een unieke structuur in de vorm van lagen), is het onderhoud eenvoudig. Wat echter kan helpen om leisteen zo lang mogelijk mooi te houden, is de vloer impregneren voor gebruik en regelmatig een dichtingsmiddel aanbrengen. Leisteen heeft een stroef oppervlak, waardoor je niet gauw zult uitglijden.

2. Een vloer van natuursteen uit marmer

Marmer straalt luxe en klasse uit en is tegenwoordig weer ontzettend populair. In de hal, in de woonkamer, maar ook in de badkamer en keuken. Marmer is in verschillende kleuren verkrijgbaar en past daardoor bijna in elk interieur. Belangrijk bij dit materiaal is dat je het goed laat impregneren zodat vocht en vlekken geen kans krijgen, aangezien marmer vrij poreus is. Behandel een marmeren vloer goed, zodat je niet meteen toe bent aan een .

Marmer, Steen, Abstract, Design, Textuur, Wallpaper

3Natuurstenen vloeren van graniet

Een van de duurzaamste soorten natuursteen voor je vloer is graniet. Op deze steen, die voor een groot deel uit kwarts bestaat, hebben krassen en slijtage nauwelijks invloed. Graniet is in feite gestolde lava, waardoor er weinig kleurschakeringen verkrijgbaar zijn. Toch kun je kiezen uit graniet met aders, een egale kleur zonder kristallen, en graniet met een spikkelstructuur. Een granieten vloer is goed bestand tegen vocht en zelfs tegen zuren, waardoor impregneren niet direct noodzakelijk is.

4. Een vloer van de steen kwartsiet

Ook kwartsiet bestaat. De naam zegt het al, een vloer voornamelijk uit kwarts gemaakt. Kwartsiet is een zeer slijtvaste en duurzame natuursteen, bestaande uit lagen die goed warmte vasthouden. Het materiaal heeft een stroef oppervlak en is daarmee van zichzelf zeer ‘antislip’. Omdat het minder gevoelig is voor beschadigingen, is kwartsiet uitstekend geschikt voor ruimten die intensief worden gebruikt.

Vloer laten leggen: aan de slag!

Nu je inspiratie hebt kunnen opdoen, hopen we je te hebben geholpen met het maken van een keuze. Mocht je de keuze hebben gemaakt welke vloer het gaat worden, raden we je aan om een vloerspecialist in te huren die op de juiste manier de vloer aanlegt.