Interieur Tuin

Het juiste hout uitzoeken

Geschreven door Victor

Veel klussers dromen al geruime tijd over het bouwen van hun ideale tuinhuis, schutting, vlonder of eigen meubels. Het mooie van deze dromen is dat je zelf kan kiezen voor welk soort hout je gaat en hoe je constructie er uit komt te zien. Het is dan wel verstandig om langs een goede houthandelaar te gaan en het juiste hout uit te kiezen. In deze blog zal ik jou inlichten in hoe je die keuzes maakt en je hopelijk snel kunt gaan bouwen! Lees snel verder.

Hoe kies je de juiste soort hout dan?
Naast dat het hout qua uiterlijk goed bij jouw tuin hoort te passen zijn er nog meer zaken waar jij als klusser op dient te letten. Waar ga je het hout voor gebruiken, een tuinhuis of een schutting? Verschillende soorten constructies vereisen verschillende soorten hout namelijk. Een tuinhuisje kan je bijvoorbeeld goed aankleden met rabatdelen van eiken of douglas hout. Waar hardhout geschikter is voor een vlonder of een constructie voor bij het water. 

Daarnaast moet je ook rekening houden met de duurzaamheid van het hout. Je wilt natuurlijk wel dat jouw tuinhuis of schutting tenminste een flink aantal jaar mee gaat. Hout is en blijft een natuurproduct maar je kan het een flinke hand helpen met beschermingsmiddelen zoals speciale olie of spray. Deze producten helpen het hout te beschermen van houtrot en andere elementen. 

Als laatste dien je jouw budget goed in kaart te hebben. Ga jij voor een goedkopere houtsoort of kies je toch voor een luxere houtsoort met een groter prijskaartje? Bij Wood and Colors kan je voor alle drie de bovenstaande punten goed terecht. Deze speciaalzaak en haar medewerkers helpen jou graag verder met het kiezen van de juiste houtsoort. Professioneel, behulpzaam en expertise, met deze pijlers helpen ze de klant graag verder om hun bouw ideeën te realiseren.