Interieur

Het gemak van een gietvloer in huis

Geschreven door admin

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer die een moderne look aan je huis geeft? Dan is een gietvloer misschien wel iets voor jou. Een gietvloer maakt je huis net iets moderner, maar kan ook rustiek over komen, er zijn zoveel verschillende mogelijkheden bij de keuze van een gietvloer.

Keuzes

Je kan kiezen voor een matte afwerking of een glanzende afwerking, daarnaast kan je ook nog diverse accenten kiezen in de vloer zelf, zoals bijvoorbeeld een schakering in kleur of een aantal gemengde kleuren die elkaar accentueren of die een aspect van je huis kunnen accentueren. Gietvloeren zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zo vind je zeker een gietvloer die past bij je stijl en je woning.

De voordelen van een gietvloer

Er zijn tal van voordelen bij een gietvloer. Een gietvloer zorgt ervoor dat je huis ruimer lijkt, doordat er geen lijnen of voegen zijn, is het moeilijker in te schatten hoe groot je huis juist is en toont het daarom iets ruimer dan wanneer je bijvoorbeeld met tegels of parket zou werken.

Een ander voordeel is ook dat een gietvloer gemakkelijk te poetsen is. Doordat er geen voegen zijn is het zeer gemakkelijk om de hele vloer schoon te houden, doordat het geen natuurlijke steen of tegel is, zal u bijvoorbeeld ook minder last hebben van vlekken op de vloer. Bij een natuurlijke steen kan het alleen dat als je met citroen moest, er een vlek in de steen komt, die je er nooit meer zal uit krijgen. Het gietvloer is ook vrij van verborgen vuil of huisstofmijt, wat beter is voor de gezondheid.

De kosten

De kostprijs van een gietvloer kan ook goedkoper uitkomen dan een tegel-vloer, maar je kan best wel goed vergelijken vooraleer je een keuze maakt, aangezien er tegenwoordig zeer veel aanbieders op de markt zijn van gietvloeren, kan de prijs erg verschillen van aanbieder tot aanbieder. Aangezien een gietvloer zeer lang meegaat, is het op lange termijn alvast veel goedkoper dan een andere vloer.

Voor meer informatie en advies over gietvloeren kun je alvast eens kijken op de website van Van Hollandse Bodem. Ze hebben een groot aanbod aan gietvloeren, alsook een goede service. Voor al je vragen over gietvloeren kan je alvast bij hen terecht.