Dakdekker

Voorkom dakproblemen met het winterse weer

Geschreven door admin

In de winter komen de meeste dakproblemen voor. Dakdekkers willen iedereen graag hulp aanbieden met diverse dak problemen, maar hoe fijn is het als je grote schade kunt voorkomen?

Winterweer

De een houdt van de winter de een kan alleen nog maar foto’s bekijken van de afgelopen zomer. Ook daken zijn niet dol op het Nederlandse winterweer. Het winterweer kent vele soorten weersinvloeden, bijvoorbeeld mist, regen, warmte, hagel en sneeuw. Het dak houdt uw hoofd droog, maar het wordt ongemerkt belast. Hevige hagelbuien of sneeuw dat blijft liggen zijn de meest verraderlijke weersinvloeden.

Poedersneeuw klinkt onschuldig, omdat het voor een groot deel uit lucht bestaat. Maar droge sneeuw is echter zwaarder dan natte sneeuw omdat het circa een zevende deel uit water bestaat. Indien de sneeuwlaag toeneemt, wordt alles tegen de onderste laag aangedrukt. Het gevaarlijke is dat de sneeuw op het ook niet dikker lijkt, maar wel zwaarder is geworden. Wist u dat het gewicht per vierkante meter bij pas gevallen zijn circa 20 kilo is?

Wat u het best kunt doen is de losse sneeuw van uw dak te verwijderen, om extra belasting tegen te gaan. Ook dient u de waterafvoer vrij te houden, zodat smeltwater snel afgevoerd kan worden en bevroren leidingen open te maken. Gebruik geen bijtende middelen of zout. Dit kan de dakbedekking aantasten.

Dakdekkers zijn de toekomst

Vaak wordt gedacht dat dakdekkers alleen ingezet worden in crisisbestendige periodes. Er is echter veel vraag naar dakdekkers om duurzame energie-  en zonnepaneel projecten uit te voeren.

Vanuit de bouw is veel vraag naar dakdekkers. De meeste dakdekkers die werkzaam zijn in de bouw werken voor aannemersbedrijven of gespecialiseerde dakbedekkingsbedrijven. De projecten die deze bedrijven uitvoeren vinden plaats op diverse locaties. Deze locaties zijn bijvoorbeeld nieuwbouw, restauratie, renovatie of het onderhoud van zowel de burgerlijke bouw- als utiliteitsbouw.