Interieur

Heerlijk, een futon matras

Het futon matras is oorspronkelijk afkomstig uit Japan. Het matras heeft veel voordelen waardoor het binnen een korte tijd erg populair is geworden. Zo is het matras bijvoorbeeld erg licht en gemakkelijk op te rollen. Echter, gaat dit niet ten koste van het comfort. Als je op het futon bed ligt is deze stevig genoeg, waardoor je comfortabel kunt slapen.  De stoffen waarvan het matras gemaakt wordt zijn zacht, stevig en over het algemeen zijn er maar weinig mensen allergisch voor. Dankzij deze gunstige eigenschappen is het matras over de hele wereld een groot succes.

Logees

Heb jij binnenkort logees, maar geen ruimte voor een extra bed beschikbaar? Dan is het absoluut aan te raden om voor een futon matras te kiezen. Het futon bed is bijzonder comfortabel, maar heeft nog een groot voordeel waardoor het ideaal is voor logees. Nadat de logees ontwaakt zijn, kan het matras met het grootste gemak opgerold worden. Daardoor kan de kamer waar geslapen is prima voor iets anders gebruikt worden. Dat een futon matras oprolbaar is, is dus erg handig, zeker als je wat gebrek aan ruimte hebt. En ’s avonds legt de logee het matje en het matras gewoon weer neer. Dit matras rol je dan weliswaar gemakkelijk op, toch is het een relatief hard matras dat het allerbeste slaapcomfort biedt.

Zes lagen katoen en een zacht vlies

Het futon matras is opgebouwd uit zes lagen katoen met daaromheen een wat zachter vlies. Het matras wordt doorgaans gecombineerd met een onderstel of bedbodem. Echter, kun je ook gewoon een mat op de grond leggen en het matras hierop leggen. Hierdoor is het matras ook zo geschikt voor logees! Gebruik je het matras dagelijks en combineer je deze dus met een bedbodem? Dan kun je ook een compleet futon bed aanschaffen. De bedbodem is meestal van natuurlijk hout gemaakt, het hoofdeinde kan ook elementen van glas en kunststof bevatten. Het hoofdeinde bevat doorgaans ook futon overigens. Doordat de meeste futonbedden vrij laag zijn, lijkt de kamer opeens een stuk ruimer.

Ook steeds meer accessoires beschikbaar

Ondertussen ontdekken steeds meer mensen het futon matras en is de roem dit matras al vooruitgesneld. Vooral de groep mensen die structureel slecht slapen vanwege rugklachten zweert bij een matras met een onderstel. Zij slapen beter en vaster en staan bovendien uitgerust op. Omdat het aantal aanhangers van futonmatrassen toeneemt en daarmee de vraag, is het matras in steeds meer soorten, maten en kleuren beschikbaar. Bovendien koop je tegenwoordig allerlei accessoires bij het futon matras.

De beste conditie

Vanwege de samenstelling van een futon bed is het verstandig het matras regelmatig te luchten en bovendien de ouderwetse mattenklopper weer van stal te halen. Door te luchten en te kloppen houd je het matras in de beste conditie en heb je er het langst plezier van. Een futon matras voelt aanvankelijk wat harder aan dan dat je wellicht gewend bent, maar al snel zul je merken welke voortreffelijke ondersteuning dit matras biedt aan je lichaam. Niet alleen mensen met rugklachten merken op dat ze fitter en energieker opstaan, dit geldt eigenlijk voor iedereen die wel eens heeft mogen genieten van dit type matras. Informeer bij de matrassenspecialist over de mogelijkheden van futonmatrassen.