Uncategorized

Een slimme speaker verrijkt je huis

Geschreven door admin

Ken jij de term slimme speaker al? Dat is een intelligente luidspreker die je met je stem kan besturen. Het is een slimme gadget, waarmee je andere apparaten in je huis kan bedienen. Denk aan je verlichting, audio apparatuur, thermostaat en zelfs je koelkast. Een slimme speaker maakt je leven makkelijker, want het is alsof je een hulpje in huis hebt die simpele opdrachten voor je uitvoert of informatie voor je zoekt.

Apparaten bedienen met je slimme speaker

Slimme speakers zoals de Google Home of Sonos One kun je koppelen met diverse andere elektronische domotica. Hierdoor ben je in staat om via je stem deze luidsprekers opdracht te geven om bijvoorbeeld je verwarming een graadje te verhogen, een Netflix serie op je tv aan te zetten, je huisalarm te activeren en zelfs je gordijnen te sluiten (mits deze elektronisch werken). Het maakt je leven makkelijker, want jij kan deze klusjes uitbesteden. Je hoeft de opdracht alleen maar via je stem door te geven en het wordt voor je geregeld.

Informatie nodig, geen probleem

Maar een slimme speaker kan nog veel meer, want verboden aan het wifi netwerk kunnen deze speakers ook informatie opzoeken zoals:
– Wat voor weer wordt het vandaag?
– Staat er file op de A2?
– Tegen wie moet het Nederlands Elftal voetballen?
– Hoe laat vertrekt mijn vlucht?
– Vertel mij het laatste nieuws!
– Vertel een mop
De speaker kan uit een onuitputtelijke bron informatie terugkoppelen aan jou de vrager. Dit hoef je dus niet zelf te gaan opzoeken, maar dat laat je lekker doen door deze handige speaker.

Hij wordt nooit boos

Wat je ook zegt, hoe je het ook zegt en zelfs hoe je je afreageert. Een slimme speaker wordt nooit boos en blijft altijd beleefd. Ook als jij even je dag niet hebt, het apparaat kan je zelfs helpen even tot rust te komen. Door wat rustgevende muziek af te spelen of om iemand voor je te bellen.