Tuin

Goedkoop zelf je schutting maken met pallets

Geschreven door admin

Schuttingen kunnen erg duur zijn – daar kan iedereen wel over meepraten. Maar hoe kun je eigenlijk goedkoop zelf een schutting maken? Eén van de manieren is om een schutting met pallets te maken.

Vintage look

Eén van de voordelen van een schutting van pallets is dat je schutting er lekker vintage en industrieel uitziet. Je moet daar van houden, maar voor veel mensen is het een stijl die wel welkom is in de tuin. Het kan bovendien ook een leuke aanvulling zijn op een strak ingerichte tuin. Je hoeft dus niet per se een complete vintage of industrieel ogende tuin te hebben.

Hoe kom ik aan pallets?

Dan de vraag hoe je aan pallets komt. Je kunt hierbij twee wegen bewandelen. Je kunt bedrijven in de buurt afgaan en vragen of ze pallets hebben. Sommige bedrijven hebben pallets in overvloed en hebben vaak problemen om er vanaf te komen. Doorgaans gaat het hier echter wel om kwalitatief minder mooie pallets. Als je dit niet erg vindt, is dat echter de beste optie.

Mocht je graag wat mooiere pallets hebben, overweeg dan eens om ze aan te schaffen. Voor een euro of 10 heb je vaak al een mooie pallet en als je er meerdere koopt, zakt die prijs al snel. Je hebt dan vaak wat betere pallets dan de pallets die door bedrijven worden weggegooid.

TIP: mocht je meerdere pallets afnemen, vraag dan of ze deze willen verbinden met een palletwikkelaar. Zodoende blijven alle pallets rechtop staan tijdens transport.

Wat heb ik verder nodig?

Behalve pallets heb je eigenlijk niet zo heel erg veel nodig. Natuurlijk moet je wel stevige schuttingpalen hebben en degelijke schroeven om het geheel stevig vast te maken. Je wil immers niet dat de boel er bij een zuchtje wind al vandoor gaat. Verder heb je alle ruimte en vrijheid om de schutting vorm te geven zoals je dat zelf graag wil.