Vloeren

Kies voor een mooie en gemakkelijke gietvloer

Gietvloer
Geschreven door admin

Steeds meer mensen besluiten om  geen tapijt meer als vloerbedekking te gebruiken. Hoewel het warm en comfortabel is, geeft het ook veel onderhoud en is het verre van duurzaam. Na een aantal jaren is het mooie er wel af e moet u de vloerbedekking alweer vervangen. Zeker als er flink geleefd wordt in de desbetreffende ruimte kan vloerbedekking daar meestal niet heel lang tegen. Een gietvloer daarentegen kan wel tegen een stootje. Met een gietvloer kiest u dan ook voor een duurzaam product waar u vele jaren plezier van heeft.

Een gietvloer vraagt weinig onderhoud

Als een gietvloer eenmaal is gelegd vraagt deze weinig onderhoud. De vloer krijgt een speciale coatinglaag die ervoor zorgt dat er geen vocht in kan trekken als er bij voorbeeld een glas wijn of limonade omvalt. Daarom zijn gietvloeren ook ideaal voor bedrijfsruimtes. U hoeft een gietvloer alleen maar met de stofzuiger te reinigen en f en toe met een sopje en dat is alles. Daarom vinden veel mensen een gietvloer ideaal voor veel ruimtes. Vooral de woonkamer is populair voor gietvloeren. Dit is mede vanwege het feit dat het prima is te combineren met vloerverwarming.

Daarom een gietvloer in iedere ruimte

Een gietvloer is duurzaam en daardoor ook niet duur. Als u het vergelijkt met vloerbedekking waar u maar een paar jaar mee doet, dan zult u al snel tot de conclusie komen dat een gietvloer uiteindelijk een stuk goedkoper is. De vloer wordt gelegd op een van tevoren geëgaliseerde ondervloer die is voorzien van een speciale primerlaag om de vloer goed te laten hechten. U kunt een gietvloer ook zelf leggen als u handig genoeg bent.