Vloeren

Gietvloeren, het beste van twee werelden

Geschreven door admin

De gietvloer Rotterdam wordt steeds populairder. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan het feit dat de vloeren het beste van verschillende werelden samenbrengen. Daardoor is het voor een grote groep aantrekkelijk om dit type vloer als optie te zien.

De voordelen van beton

Gietvloeren vertonen veel overeenkomsten met beton. Dit is een vloersoort die het mogelijk maakt om zeer vrij te combineren. Beton heeft geen specifieke richtlijnen waar het gaat om interieur. Dit betekent dus dat het overal bij past. Of het nu om een strakke moderne inrichting gaat, of juist om een wat meer klassieke vorm. Het is echter wel zo dat beton het best past bij een meer industriële uitstraling. Zeker wanneer men ervoor kiest om de vloer in de meer traditionele donkere tinten te laten aanleggen zoals lichtgrijs of donkergrijs. Dit valt goed te combineren met bijvoorbeeld industriële meubels.

De voordelen van kunststof

Gietvloeren zijn over het algemeen niet echt van beton. Ze zijn van een kunststofvorm. Dit betekent dat er veel toegevoegd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan middelen die de vloer slijtvast maken. Of middelen die de vloer tegen verkleuring door zonlicht beschermen. De vloer is daardoor gemakkelijk stofvrij te houden en goed te reinigen. Al deze voordelen in gebruiksgemak maken dat de vloeren een verantwoordelijke keus zijn. Het kunststof maakt het echter ook mogelijk om juist van de traditionele kleuren af te stappen en juist voor alternatieven te gaan. De vloer kan daardoor passend gemaakt worden voor uw woonsituatie.