Beplanting

Geen tuin? Deze planten zijn ideaal voor op een balkon!

Geschreven door admin

Het feit dat je geen tuin hebt, wil nog niet zeggen dat je geen groen plekje buiten je woning kunt creëren. Kijk bijvoorbeeld eens op een sociaal medium als Instagram, waar je talloze foto’s vindt van prachtig ingerichte balkons! Het is tegenwoordig zelfs heel populair om van je balkon een kleine moestuin te maken. In dit artikel vertellen we je meer over het op een groene wijze inrichten van je balkon. Een groot voordeel aan een balkon op het zuiden is dat je planten razendsnel zullen groeien. Ze hebben hier immers de hele dag zon! Een nadeel aan het gebruik van planten op een balkon is de wind die hierbij een rol kan spelen.

Maak een moestuin op het balkon van je woning

Zoals reeds beschreven werd, worden er tegenwoordig mogelijkheden aangeboden om je balkon van een kleine moestuin te voorzien. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een plantenbak in elkaar te timmeren! Kies hierbij altijd voor hout, wat bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Op internet vind je complete bouwtekeningen voor het creëren van een plantenbak voor op je balkon.

De plantenbak kun je vervolgens vullen met aardbeiplanten, met sla- en andijvieplantjes, enzovoorts. Zorg dat de plantjes voldoende ruimte hebben, om te voorkomen dat ze elkaar in de weg zitten als ze groter worden.

Andere soorten planten voor op het balkon

Naast een moestuin, kun je natuurlijk ook voor andere plantjes op je balkon kiezen. In het voorjaar is het bijvoorbeeld erg leuk om een pot met tulpen of narcissen op je balkon te gebruiken. Deze planten kun je vervolgens vervangen voor vrolijk gekleurde viooltjes richting de zomermaanden. Tijdens de zomer zelf kun je voor geraniums of soortgelijke planten in potten op je balkon kiezen. Ook leuk is een hangende pot aan het plafond van je balkon! Zo creëer je een hele groene plek.