Aanleg

Een stroomvoorziening creëren in de tuin

Geschreven door admin

Om ook in de tuin stroom te kunnen gebruiken, wil je hier mogelijk een stroomvoorziening creëren. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden! Veel mensen kiezen voor het gebruik van een haspel op het terras, die vaak minimaal vier stopcontacten biedt. Als er regen verwacht wordt, kun je de haspel snel oprollen en naar binnen halen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een groot stuk plastic over de haspel te leggen, zodat deze buiten kan blijven tijdens een zomers buitje. Aan het gebruik van een haspel zitten verschillende nadelen. In dit artikel vertellen we je hier meer over!

Nadelen aan het gebruik van een haspel

Niet alleen loop je bij het gebruik van een haspel het risico, dat je alsnog te maken krijgt met kortsluiting. Denk bijvoorbeeld aan een glas drinken wat valt in de buurt van de haspel! Of wat te denken van kinderen, die bijvoorbeeld met een takje of speelgoed in de stopcontacten van de haspel prikken? Dit kan bijzonder gevaarlijke situaties opleveren! Om de haspel te kunnen gebruiken zal er daarbij altijd een raam of deur geopend moeten worden. De haspel moet immers binnen je woning in het stopcontact gestoken worden. Ook dit is een groot nadeel aan het gebruik hiervan.

Een stopcontact in de buitenmuur plaatsen

Een goed alternatief voor een haspel, is het plaatsen van stopcontacten in de buitenmuur. Een elektricien kan deze klus voor je uitvoeren, maar je kunt ook zelf een poging wagen! Op internet vind je handige instructievideo’s, waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe het aansluiten van een stopcontact in de buitenmuur werkt. Plaats altijd een afsluitbaar kapje over het stopcontact, zodat een kortsluiting of gevaarlijke situaties voorkomen kunnen worden. Naast een stopcontact in de buitenmuur monteren, kun je ook voor een los stopcontact op een paaltje in de tuin kiezen.