Badkamer en toilet

Tips voor het inrichten van een moderne badkamer

Geschreven door admin

Ben je van plan om een nieuwe badkamer aan je bestaande woning te bouwen, of wil je de bestaande badkamer vernieuwen? In dat geval heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden om de badkamer op een hele moderne wijze in te richten. Let bij het inrichten van de badkamer niet alleen op de sanitaire voorzieningen, die je hier gebruikt. Kijk ook naar de manier waarop je het plafond en de wanden van deze ruimte bekleed. De wandbekleding kan een grote invloed hebben op de sfeer die de ruimte uitstraalt. Heb jij al plannen voor het op moderne wijze inrichten van je badkamer?

Kies voor grote, donkere stenen op de vloer en wanden

Om de badkamer een moderne look te geven, zou je voor een wandbekleding van grote zwarte stenen kunnen kiezen. Deze tegels hoeven niet glanzend te zijn, maar kunnen ook een doffere kleur hebben. Ook voor het bekleden van de vloer kan het slim zijn om een donkere, grote tegel uit te zoeken. Je zou dit kunnen combineren met een paar lichte elementen, door bijvoorbeeld een witte kast in de badkamer te gebruiken. Ook populair is het aanbrengen van een klein patroon in de betegeling.

Tip: kijk eens op sociale media of de websites van interieurstylisten om inspiratie op te doen voor je eigen badkamer.

Een regendouche in je moderne badkamer plaatsen

Geef de badkamer een hele moderne look, door deze van een regendouche te voorzien. Met een regendouche geniet je iedere ochtend van een heerlijke verfrissende douche! In de avond kan de regendouche je ontspanning bieden na een lange werkdag. Naast een regendouche kan het heerlijk zijn om een bad tot je beschikking te hebben. Mocht je weinig ruimte in de badkamer hebben, dan kun je voor een combinatie van allebei kiezen.

Tip: plaats een prachtig marmeren blad in de badkamer, waarin of waarop je vervolgens de wastafel kunt plaatsen.