Ramen en deuren

Gebruik maken van dampremmende folie

Als je van plan bent je huis beter te isoleren, dan doe je behalve op alleen de beste isolatiematerialen ook een beroep op dampremmende folie. De folie wordt in negen van de tien gevallen aan de binnenzijde, aan de warme zijde dus, aangebracht. Je kunt prima met isolatiefolie werken bij daken, muren, en vloeren.

Zo krijgt vochtige lucht geen kans te condenseren in de isolatielaag

Dampremmende folie zorgt ervoor dat vochtige lucht geen schijn van kans krijgt om te te condenseren in de isolatielaag. Daardoor komt er dus geen vocht in de isolerende laag terecht komt. Belangrijk, want vocht kan leiden tot scheuren. Ook voorkom je zo rotten. Dit is eveneens belangrijk want anders zal eerst de isolatielaag aangetast worden en zal ook de bouwconstructie vervolgens aangetast worden. Het is dus erg belangrijk om vocht buiten de isolatielaag te houden. Op die manier blijft de isolatie lang droog en intact. En dat is precies wat je wenst uiteraard.

De dampremmende folie is perfect wind- en waterdicht

Veel van de kracht haalt dampremmende folie uit het met polypropyleen versterkte weefsel. Dit maakt dat de dampremmende folie uitstekend bestand is tegen uitrekking en scheuren. Dit zal in de praktijk dus slechts zelden voorkomen. Werken met dampremmende folie heeft echter meer voordelen. De folie is namelijk wind en waterdicht. Niet voor niets kan deze folie ook gebruikt worden als tijdelijke beglazing. Niet voor niets ook valt dampremmende folie onder klimaatklasse 3 en is het geschikt voor zowel gebruik thuis als bij zakelijke panden.

Zeer hoge treksterkte bij rek en bij breuk

Het gebruiken van dampremmende folie is echt aan te raden. Aan het gebruik van dergelijke folie kleven veel voordelen namelijk. Een daarvan is dat de folie is voorzien van een wapeningsnet en bovendien houd je met de folie  de boel wind en waterdicht. Dampremmende folie heeft bovendien een zeer hoge treksterkte bij rek en breuk en de dampremmende eigenschappen mogen beslist meer dan uitstekend genoemd worden. De in dit kader belangrijke Sd-waarde is vastgesteld op groter dan 87.

Vraag de specialisten hoe je de folie op de beste wijze kunt gebruiken

Folie om je woning mee te isoleren, koop je uiteraard bij de specialist. Daar kun je immers zeker zijn van isolatiemateriaal van hoge kwaliteit.. Vraag de specialisten bovendien naar de juiste wijze van toepassen van de folie, folie dat beschikbaar is van onder meer de merken Meuwissen, Tyvek en ook DaWo. De specialist zal je er op wijzen dat je samen met de folie met dampremmende werking bij voorkeur ook basic tape aanschaft. Met dergelijke tape kun je de naden op perfecte wijze wind- en waterdicht afplakken.

Vergeet zeker ook de dubbelzijdige tape niet voor wind- en waterdicht afplakken

Vergeet ook niet dubbelzijdige tape mee te nemen. Ook met dit product kun je prima wind- en waterdicht afplakken. Kom je er niet helemaal uit? Schroom dan beslist niet de specialist in isolatiemateriaal te vragen. Want die weten echt alles van de folies en alle andere isolatiematerialen. Zo kun je zeker zijn van een goede isolatie.

 

Tip: Kijk op Isolatienoord.nl voor alle soorten isolatiematerialen.