Uitbreidingen Verbouwen

Extra woongenot door uitbouw aan woning

uitbouw naast huis
Geschreven door admin

Het uitbouwen van je woning heeft een geweldig effect op de beschikbare leefruimte die ontstaat in woonkamer, keuken of andere ruimte van het huis. Vaak is een uitbouw in verhouding een flinke uitbreiding van de bestaande vierkante meters. Deze extra ruimte biedt je extra comfort en mogelijkheden voor de totale leefruimte.

 

Aansluiten op interieur

Er komt verrassend veel bij kijken om een uitbouw op de door jou gewenste wijze aan te sluiten op de bestaande woning. Zaken als vloer-, wand- en plafondafwerking aan de binnenzijde bepalen in grote mate of dat je de uitbouw ervaart als integraal onderdeel van je woning. Ook het uitbreiden van de installaties naar de uitbouw zijn van belang. Het aanleggen van aanvullende elektra en verwarming is in de meeste gevallen nodig. 

 

De buitenschil

Alles start echter met een nieuwe buitenschil voor de uitbouw. Vanaf de fundering en geïsoleerde vloerconstructie worden de binnenwanden geplaatst, waarna de buitengevel wordt aangebracht. In de tussenruimte de geïsoleerde spouw.
Als dak van een uitbreiding wordt in de meeste gevallen gekozen voor een plat dak. Je creëert meer lichtinval in de ruimte door het plaatsen van een daklicht, een fraaie toevoeging. De doorbraak naar de bestaande woning kan voor of na het bouwen van de uitbouw gebeuren. Dit is erg afhankelijk van je specifieke woonsituatie. 

 

Link met buitenruimte

Een uitbouw van een woning is in veel gevallen de nieuwe verbinding met je tuin. Door het plaatsen van een kunststof deur in de buitengevel ontstaat een verbinding van binnen naar buiten. De deur kan in een specifieke maatvoering en naar jouw wensen ontworpen en geplaatst worden. Een kunststof deur is in vele kleurstellingen en stijlen verkrijgbaar en daardoor sluit de nieuwe deur mooi aansluit op de bestaande kozijnen van je woning. Daarnaast is een kunststof deur onderhoudsvrij met betrekking tot schilderwerk, veilig in het kader van inbraakwerendheid en comfortabel door goede warmte- en geluidsisolatie.

Alle aspecten bij elkaar geschouwd, biedt een uitbouw een waardevolle toevoeging aan de woning en aan jouw leefgenot.