Verbouwen

Restaurant verbouwen? Met deze tips verloopt het zo vlekkeloos mogelijk

Geschreven door admin

Je wilt het maximale uit je restaurant halen en de beste ervaring voor je klanten bieden. Een verbouwing van je restaurant kan daar op de lange termijn voor zorgen. Belangrijk is wel dat dit zo optimaal mogelijk wordt uitgevoerd, zodat je er ook daadwerkelijk het maximale uithaalt. Wanneer dat niet het geval is dan kan een verbouwing juist ook erg duur uitvallen. Wij geven verschillende tips om het zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Het goed laten verlopen en inperken van de sluitingstijd

In de meeste gevallen zal je restaurant tijdelijk dicht moeten bij een verbouwing. Dat betekent tijdelijk geen inkomsten, maar ook klanten die sneller naar andere restaurants gaan. Om deze verliezen zoveel mogelijk in te perken is het belangrijk om enerzijds de sluitingstijd zo kort mogelijk te houden en dit daarnaast zo goed mogelijk te communiceren wanneer je weer opengaat. 

Door de sluitingstijd zo kort mogelijk te houden kun je al zoveel mogelijk zaken proberen te verrichten wanneer je restaurant nog open is of bepaalde werkzaamheden te doen wanneer je restaurant weer open gaat na de sluitingstijd. Natuurlijk wel op een manier waarbij je klanten er zo weinig mogelijk last van ondervinden. 

Het communiceren naar klanten kan door tijdig notities te maken van wanneer en tot wanneer je restaurant precies dicht is. Dit kan door het op de site te vermelden, op een briefje op de deur en andere locaties. Je kunt zelfs een emaillijst maken voor mensen die graag op de hoogte willen worden gesteld van wanneer je restaurant weer open is. Zet hiervoor een formulier op je site waar mensen hun e-mail in kunnen vullen.

Planningen maken en bijhouden

Niets is vervelender dan aan je klanten communiceren dat je op een bepaalde datum weer opengaat en dan later die datum niet halen. Maak een strakke planning en blijf controleren of je op tijd met de planning loopt en of er eventueel moet worden bijgestuurd.

Professioneel uitzoeken van materialen en producten

Zoek van tevoren uit welke zaken er concreet nodig zijn voor de gehele verbouwing en wat je exact nodig hebt. Zo kun je beter inschatten of alles goed met elkaar werkt en of er problemen kunnen ontstaan in de producten die je bestelt.

Ga je voor een nieuwe vloer? Dan is het slim om gebruik te maken van de vele toepassingsmogelijkheden van Marlan bij restaurants.

Samenwerken met de juiste partijen

Werk je samen met externe partijen? Dan is het ontzettend belangrijk om alleen met partijen te proberen te werken die weten hoe belangrijk is dat je restaurant weer zo snel mogelijk open is. Er zullen dan ook zo min mogelijk problemen ontstaan en het is belangrijk dat een extern bedrijf transparant is in de planning en alle andere werkzaamheden. Lees meer over het vinden van een goede aannemer op de site van de Consumentenbond.