Ramen en deuren

Extra daglicht met een dakraam

Geschreven door admin

Heb je een zolderkamer die je nauwelijks gebruikt? Dat is jammer, want daarmee gooi je eigenlijk ruimte van je huis weg. Het is namelijk geen enkel probleem om iets te doen aan de ruimte zodat je hem wel kan gebruiken. Het probleem met zolders is dat er vaak te weinig licht is, soms is er zelfs helemaal geen licht. De oplossing is dan om een dakraam te plaatsen. Dit is relatief goedkoop en met de huidige technologieën is het geen enkel probleem om dit binnen een dag te doen. Je hebt zelfs nog keuze uit allerlei soorten ramen, materialen en groottes. Al met al dus een prima besteding, als je daarmee een kamer in je huis kan creëren.

Soorten dakramen

Bij een dakraam zijn er allerlei soorten te bedenken. Het meest voorkomende dakraam is een kantelraam. Hierbij kun je het raam kantelen in de breedte zodat het raam open staat of niet. Je kunt hem in dit geval ook een beetje openzetten, bijvoorbeeld voor wat frisse lucht. Het raam neemt geen enkele ruimte is, dus dat is in dat geval mooi meegenomen. Je kunt een dakraam in allerlei soorten en maten verkrijgen. Je kunt kiezen voor een kunststof kozijn, wat een hoge kwaliteit heeft met een mooie prijs erbij. Je kunt ook een traditioneel houten omhulsel nemen, maar dit is qua prijs iets anders en ook qua kwaliteit is er een verschil met kunststof. Genoeg om te kiezen dus.

Waarom een dakraam?

Naast dat een dakraam een goed idee is voor het creëren van meer ruimte in je huis, is het ook goed om een donkere ruimte te kunnen voorzien van licht en frisse lucht. Een muffige zolder is niet goed, zeker niet voor de spullen die je daar bewaart. Deze kunnen minder goed worden op het moment dat er geen mogelijkheid tot luchten is. Daarom is een raam ook goed, zelfs al je er geen kamer van wil maken. Daarnaast is het een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je huis meer waard wordt. Een dakraam levert meer winst op voor je huis als je het ooit wil gaan verkopen.