Uncategorized

Eigen webshop bouwen? Hier moet je aandenken!

aanbieding, aanschaffen, adolescent

Ben je van plan om je eigen webshop te starten? Dat kan natuurlijk niet zomaar, je moet eerst wel wat zaken op een rijtje hebben! In deze blog worden verschillende aandachtspunten beschreven.

 

Domeinnaam

Heb je al een domeinnaam voor je webshop? Of moet je er nog een aanmaken? Als je er al een hebt dan hoef je verder niets daar aan te veranderen. Moet je nog een domeinnaam aanmaken? Denk dan goed na over wat je gaat verkopen en een merknaam! Dit is hoe mensen je zullen herkennen. Zorg voor een vanzelfsprekend domeinnaam, zodat het meteen duidelijk is wat er verkocht wordt op je webshop. 

 

Inventaris 

Het belangrijkste is misschien wel het bepalen van je inventaris. Wat ga je verkopen? Kijk naar potentiële concurrenten en de huidige trends. Wat kopen mensen op dit moment en wat is populair? Zorg ervoor dat je een lijst maakt van producten die het mogelijk goed zullen doen en maak een scheiding tussen een vast en een tijdelijk assortiment. Afhankelijk van welke branche je in zit kun je ook een seizoensgebonden assortiment aanbieden. 

 

Ga langs bij alle producten die je in je lijst hebt gezet en zet hier ook prijzen aan vast. Ook hier is het belangrijk dat je de concurrenten in de gaten houd! Bedenk ook een openingsactie, zodat de klanten een reden hebben om bij jou te shoppen in plaats van je concurrent!

 

Verzenden 

Als webshop worden alle bestellingen verzonden naar de klant. Denk er over na wat voor webshop verpakkingen je wilt gebruiken. Dit is ook sterk afhankelijk van de producten die je verkoopt. Je kunt daarnaast ook nadenken over of je de verpakkingen kaal wilt laten of wilt bedrukken met je eigen logo. Dit zorgt voor herkenbaarheid en klanten weten meteen dat het pakketje voor hun is.